13
pro
2021
Vijesti

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo rezultate natječaja BTL 2022.

HDS

HDS

share

Rezultati natječaja za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije u 2022. godini

U 2022. godini za natječaj BTL koji je bio otvoren od 18. listopada do 19. studenoga 2021. izdvojeno je 350.000,00 kuna. S obzirom na to da je iz Fonda Natječaja iz 2021. g. ostalo nešto sredstava zbog činjenice da se neke manifestacije nisu održale uslijed pandemije COVID 19, odlučeno je da se dio sredstva prebaci za 2022. g. u iznosu od 32.000,00 kn, pa je ukupni Fond Natječaja BTL za 2022. iznosio 382.000,00 kuna.

U propisanom roku zaprimljeno je 148 prijava. Pristigle prijedloge obrađivalo je Stručno povjerenstvo u sastavu Hrvoje Horvat, Nenad Borgudan i Leo Anđelković (predsjednik) uz podršku stručne službe Hrvatskog društva skladatelja.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja, prilikom odabira su uzimani u obzir sljedeći parametri:
– profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za promociju glazbe hrvatskih autora
– umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
– transparentnost, stilska raznolikost i ravnomjerna zemljopisna zastupljenost predlagatelja
– dosadašnji dosezi, ugled i značaj

Stručno povjerenstvo se prilikom dodjeljivanja sredstava iz BTL Fonda za 2022. godinu vodilo kriterijima da se sredstva dodijele manifestacijama i glazbenom stvaraštvu kojima se potiče prvenstveno hrvatsko autorsko stvaralaštvo, a da se pri tome zadrži podjednaka regionalna zastupljenost te glazbeno stilska raznolikost.
Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga Stručno povjerenstvo bilo je prinuđeno smanjivati dodijeljene iznose kako bi obuhvatili i podržali što više dobrih projekata.

U obzir nisu uzete potpore koje su isključivo vezane za diskografiju i one usmjerene prvenstveno na javnu izvedbu i reprodukciju djela većinski inozemnih autora.

Stručno povjerenstvo odabralo je i izdvojilo 72 projekta koji će se novčano stimulirati. Popis projekata možete pronaći OVDJE.

Moglo bi Vas zanimati