18
pro
2021
Vijesti

Humanitarni koncert za Baniju u Tvornici kulture

share

Bliži se godišnjica katastrofalnog potresa na Baniji. Svjesni sporosti obnove i činjenice da će veliki broj hrvatskih građana i sljedeću godinu dočekati izvan svojih domova, Radio Tvornica će, zajedno s Tvornicom kulture, održati humanitarni koncert na kojem će sva prikupljena sredstva od prodanih ulaznica biti proslijeđena korisnicima kontejnerskih naselja u Glini, Petrinji i Sisku.

Na humanitarnom koncertu nastupaju Gustafi, Belfast Food te poznati sisački bendovi Šarena pojava i Bluzy Threesome, a ulaznice po cijeni od 50 kn mogu se kupiti preko sustava Entrio.hr.

28.12. Gustafi + Bluzy Threesome 

29.12. Belfast food + Šarena pojava

Gustafi su nastali krajem 80-ih iz jedne eksperimentalne scenske performerske skupine. Pod utjecajem istarske etno glazbe, ali i brojnih drugih glazbenih pravaca, stvorili su prepoznatljiv sublimat kojeg je prihvatila publika, kako u Hrvatskoj, tako i na svjetskim pozornicama koje su Gustafi kroz četiri desetljeća pohodili. Na popularnoj Štali niti u četvrtak, 29. prosinca neće nedostajati energije u režiji najmnogoljudnijega istarskog benda.

25 godina je prošlo otkad su se na sceni pojavili Belfast Food. Spojivši razne žanrovske utjecaje, posebice irski, stvorili su glazbu uz koju se pleše i veseli.

Sisački rap rock kvintet Šarena pojava nedavno je objavio album Ravnoteža i singl “Mrtvi Sisak” na kojem opisuju stanje u rodnom gradu u kojem su mnogi nakon potresa izgubili i ono malo što su imali.

Drugi sisački izvođači koji će nastupiti na humanitarnom koncertu su Bluzy Threesome, punokrvni blues bend, pobjednici 11. Croatian Blues Challengea. Uigrana četvorka, osim vlastitih autorskih pjesama, svira i obrade velikana iz blues i rock svijeta.

 

ULAZNICE:

28. 12. Gustafi + Bluzy Threesome:

https://www.entrio.hr/event/tvornica-za-banovinu-gustafi-powered-by-radio-tvornica-10389

29.12. Belfast Food + Šarena pojava:

https://www.entrio.hr/event/tvornica-za-banovinu-befast-food-powered-by-radio-tvornica-10390

 

Moglo bi Vas zanimati