18
pro
2021
Vijesti

Primavera Sound: najveći europski festival osvaja Ameriku

Primavera Sound Festival

Primavera Sound Festival

share

Primarno samo u Barceloni, Primavera Sound proširila se prvo u susjedni Portugal, a sad ide i u Sjevernu i Južnu Ameriku.

Sve počinje i završava u Barceloni, kažu iz Primavera Sounda, najvažnijeg europskog festivala koji nakon dvije godine pauze najavljuje osvajanje Amerika.

Dosad se festival održavao u Barceloni, od 2012. i u Portu u susjednom Portugalu, a iduće godine najavljena su izdanja u Los Angelesu, São Paulu, Buenos Airesu i Santiago de Chileu.

Povijesno izdanje bit će zapravo slavlje 20. rođendana festivala, koji je prvi put održan 2001. u arhitektonskom parku Poble Espanyol, a zatim se preselio na Parc del Fòrum 2005. Baš kako i priliči, ovogodišnje izdanje bit će posebno pa je tako već najavljeno kako će se u Barceloni održati u dva vikenda s headlinerima poput Pavementa, Massive Attacka, Tame Impale, Becka, The National, The Strokes, Gorillaz, Jorje Smith, Nicka Cavea & The Bad Seeds, Tyler, The Creatora, Bauhaus, Dua Lipu, Interpol, Lorde, Yeah Yeah Yeahs, Charlie XCX…

Primavera Sound Festival

Primavera Sound Festival

Posebno izdanje bit će i Primavera a la Ciutat, točnije bit će to nastupi u sklopu festivala, ali na lokacijama u cijelom gradu. Festival u Barceloni trajat će od 2. do 12. lipnja 2022. U 11 dana bit će više od 500 nastupa na brojnim lokacijama, a ako još niste ulovili svoje ulaznice, ni nećete; sve su rasprodane u tek deset dana. Dakako, oni koji su originalno kupili ulaznice za izdanje 2020. ulaze na festival, samo moraju birati koji vikend žele doći.

Što se tiče Primavera Sounda u Portu, koji se održava od 9. do 11. lipnja, među najvećim su izvođačima Tame Impala, Gorillaz, Nick Cave and the Bad Seeds, Beck, Pavement, Little Simz, King Krule, Kim Gordon, Dinosaur Jr. i drugi, a prije nekoliko dana dodani su i Grimes DJ set, Interpol, Jhay Cortez i Chico da Tina. Ulaznice su još dostupne po cijeni od 140 eura za festivalski doživljaj i 60 eura po danu.

Primavera Sound u Los Angelesu trebala je svoju premijeru imati 2020., ali zbog dobro poznatih problema sve je prebačeno na 16., 17. i 18. rujan 2021. Zasad su potvrđeni nastupi 59 izvođača, među kojima su najveći Arctic Monkeys, Nine Inch Nails, Lorde, King Krule, Kim Gordon, James Blake… Trodnevne ulaznice koštaju 399 dolara, a trenutno ih možete prednaručiti.
São Paulo ugostit će Primaveru od 31. listopada do 6. studenog, a od 7. do 13. studenog festival će se paralelno održavati u Santiago de Chileu i Buenos Airesu.

Headlineri još nisu objavljeni, ali istaknuto je kako će se raditi o izvođačima koji nastupaju po drugim izdanjima festivala iduće godine.

Informacije pratite na službenim stranicama Primavera Sound festivala i na društvenim mrežama – Instagramu i Facebooku.

Moglo bi Vas zanimati