25
stu
2022
Vijesti

Najavljen koncert

Imagine Dragons na ljeto dolaze u pulsku Arenu!

Imagine Dragons / Martin Lantz

share

Imagine Dragons, jedan od najtraženijih bendova današnjice, 8. kolovoza 2023. nastupaju u pulskoj Areni.

Autori hitova “Radioactive”, “Believer” i “Demons”, dobitnici Grammyja i jedan od najpopularnijih bendova svih vremena prvi put stižu na naše prostore.

Koncert u Puli dio je Mercury World svjetske turneje koja slavi izlazak njihovog velikog i dugo iščekivanog albuma Mercury — Acts 1 & 2.

Turneja  započinje na Smukfestu u Danskoj u srijedu 2. kolovoza, a nakon koncerata u Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Litvi, Francuskoj, Izraelu i Grčkoj, završavaju turneju u Francuskoj u Chambordu u nedjelju, 8. rujna.

U posljednjih pola desetljeća, Imagine Dragons su postali jedan od najvećih i najuvjerljivijih rock bendova na svijetu. Bend koji je redefinirao rock u 21. stoljeću puneći stadione i stvarajući himne koje obaraju rekorde.

Ovaj kvartet iz Las Vegasa s dijamantnim Grammy certifikatom s pravom se naziva jednim od najvećih rock bendova današnjice, a njihovi uspjesi i brojke govore sami za sebe. Računajući kumulativnu prodaju od 66 milijuna albuma, 55 milijuna digitalnih pjesama i 110 milijardi streamova, ističu se kao jedini bend u povijesti s četiri RIAA dijamantna singla; “Radioactive” (14 puta platinast), “Believer” (10 puta platinast), “Demons” (10 puta platinast) i “Thunder” (10 puta platinast).

Od svog pojavljivanja u 2009. Imagine Dragons su imali pet uzastopnih albuma među prvih deset na Billboardovoj Top 200 ljestvici albuma; Night Visions, Smoke + Mirrors, Evolve, Origins i Mercury – Act 1.

Izdavanjem Mercury – Act 2 albuma ove godine zaokružili su svoj prvi dvostruki album koji je producirao legendarni Rick Rubin. Dominirajući radiom, oni ostaju jedan od samo četiri benda koji su ikada dosegli istovremeno Top 5 singlova na Alternativnom radiju, i jedini bend koji je ponovio taj podvig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Imagine Dragons (@imaginedragons)

Surađivali su s poznatim imenima, od Kendricka Lamara, Lil Waynea i Wiza Khalife do Aviciija i filmskog skladatelja Hansa Zimmera. Prikupili su milijune za razne dobrotvorne svrhe, uključujući za njihovu dobrotvornu udrugu za djecu oboljele od raka Tyler Robinson Foundation, te udrugu LOVELOUD Foundation i festival frontmena Dana Reynoldsa za podršku LGBTQ+ mladima.

Godine 2022. ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky imenovao ih je veleposlanicima za UNITED 24, koji pomaže u prikupljanju humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Ulaznice za Imagine Dragons fanclub i VIP paketi u prodaju kreću u utorak, 29. studenoga. Redovna prodaja ulaznica kreće u četvrtak, 1. prosinca, u 10 sati putem  Eventim.hr sistema. Cijene ulaznica se kreću od 640 do 800 HRK.

 

Moglo bi Vas zanimati