18
ruj
2023
Vijesti

Impronedjeljak III

Danas počinje trodnevni festival slobodno improvizirane glazbe u Močvari

Impronedjeljak III

Impronedjeljak III

share

Impronedjeljak krovni je naziv niza koncertnih događanja, ali primarno festivala slobodno improvizirane glazbe čije treće izdanje započinje upravo danas.

Međunarodni festival slobodno improvizirane i kreativne glazbe, kako se predstavlja na mrežnim stranicama, ove godine donosi niz raznolikih suradnji, intrigantnih kombinacija te, uz hrvatske “usual suspects” impro scene, niz inozemnih gošći i gostiju.

Večeras u Močvari od 20:30 sati festival otvara međunarodni kvartet koji čine Pavle Jovanović (električna gitara i efekti), Zlatko Kaučić (bubnjevi i udaraljke), Harri Sjöström (sopranski i sopranino saksofon) te Tena Novak Vincek na violini.

U 21:30 slijedi trio u sastavu: Rodrigo Amado na tenor-saksofonu, Peter Ole Jørgensen na bubnjevima te Ivar Roban Križić na kontrabasu. Uslijedit će snimanje uživo albuma Triple Reed u kojemu sudjeluje troje puhača: Jasna Jovićević, Damir Prica Kafka i Cene Resnik, s početkom u 22:30 sati. Večer i ponedjeljak Impronedjeljka zaključuje talijanski Jooklo Duo koji čine Virginia Genta i David Vanzan.

U utorak i srijedu publiku očekuje po tri koncerta, a sav se program odvija u domu Impronedjeljka, Močvari, dok svoju podršku glazbenicima i ciklusu možete – osim dolaskom ili kupnjom albuma glazbenika koji nastupaju – dobrovoljnim prilogom ukoliko posjetite neki od koncerata ovogodišnjeg festivala.

Popis glazbenica i glazbenika koji će nastupiti, točan raspored koncerata i niz poveznica na snimke ranijih nastupa možete pronaći na stranici organizacije Cargo.

Moglo bi Vas zanimati