17
lip
2022
Vijesti

Festival Mudri Brk - Irena Žilić, Miriiam, Banana zvuk i Ministranti prva potvrđena imena

Mudri Brk festival, vizual

Mudri Brk, vizual

share

Festival Mudri Brk će se održati za vikend 29. i 30. srpnja 2022. godine u Ljetnom kinu u Jelsi na najsunčanijem hrvatskom otoku Hvaru.

Ideja je predstaviti neke bendove koji su na labelu Mudri Brk, a riječ je uglavnom o mlađim bendovima koji njeguju indie, alternativni, rock i pop izričaj. Ideja festivala je da bendovima i publici bude lijepo, da nema pretencioznosti i žurbe, da se ljudi naslušaju dobre glazbe, odmore, okupaju i čuju nešto novo.

Prva imena na Mudri Brk festivalu su Irena Žilić, Miriiam, Ministranti i Banana Zvuk.

Irena Žilić jedna je od najtalentiranijih i najuspješnijih hrvatskih kantautorica. Prošle godine legendarni bend Morcheeba je objavio obradu Ireninog singla “The Moon” za kojeg je snimljen i video spot te je singl uvršten i na njihov deseti studijski album Blackest Blue.

Pjesme joj se vrte po cijelom svijetu, od britanskog BBC-a do američkog KEXP-a, s Morcheebom je bila na talijanskoj i britanskoj turneji, a iza sebe ima nominacije za Porin i Rock&Off te osvojenu nagradu Pop&Off na nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi Rock&Off. Zadnje što je objavila je sjajan EP “Small Hours”.

Zagrebačka kantautorica Miriiam je prošle godine objavila album prvijenac Call Me Up u izdanju prijateljskih diskografskih kuća Basic & Rough i Mudri Brk. Album je proglašen jednim od najboljih albuma 2021. godine od strane kritike, a na nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi Rock&Off osvojila je nagradu “Veliki prasak godine” za debitanticu godine. Osim kritike, voli je i publika jer je samo na Spotifyu njen album preslušan preko 150.000 puta.

Ministranti su rokenrol bend predvođeni Draženom Baljkom – gitarom Leta 3, s Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari. Nastali su u špici lockdowna i sveopće društvene i medijske histerije kad su se zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock glazbu. Samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavili služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od dva metra.

Početkom godine predstavili su se ironičnim singlom “Rock je mrtav”, a nedavno su objavili i hvaljeni singl “Minuta”. Za Jelsu pripremaju odsvirati cijeli debut album koji će biti objavljen nakon što se sunce, more i turisti povuku kućama.

Banana zvuk su splitski producentski duo, DJ i MC dvojac kojeg čine Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS), koji vrte tu slatku i plesnu reggae, hip-hop, rap, dub, drum’n’bass, dancehall i jungle glazbu. Od 2006. godine šire ljubav prema ljudima i svim oblicima roots glazbe. Iza sebe imaju hvaljene albume “Split Banana” koji je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville i aktualni album “Roba”, kompilacijsko izdanje “Re-Shake!” te remikseve singla “Legaliziraj” objavljenih na osam singlica. Osvojili su nagradu Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj.

Cijena ulaznice je 50 kn za jedan dan, 70 kn za dva dana. Karte će biti u prodaji isključivo na ulazu u Ljetno kino. Ako je nekome baš napeto, može napraviti rezervaciju na [email protected] s naslovom maila “AJ ME ZAPIŠI”, imenom i prezimenom osobe i brojem karata.

Organizatori su Mudri Brk i Udruga za promicanje kulture “Jelsa”, a pokrovitelji TZ Jelsa i Općina Jelsa.

Više informacija na Eventu.

Moglo bi Vas zanimati