16
ruj
2022
Vijesti

Irena Žilić za manje od mjesec dana priprema veliki koncert u Tvornici kulture

Irena Žilić

Irena Žilić /Sanja Tušek

share

Pet godina nakon hvaljenog koncerta u Velikom pogonu Tvornice kulture na kojem je promovirala drugi studijski album Haze, Irena Žilić se vraća u dvoranu iz koje je sve i krenulo. Pred zagrebačku publiku vraća se 13. listopada s presjekom dosadašnjih izdanja te zaokružuje deset godina stvaranja. Sada je otkriveno i tko će joj biti predgrupa.

Prije Irene, na pozornicu Tvornice stiže jedan od najtalentiranijih hrvatskih kantautora, Matija Habijanec – The Marshmallow Notebooks.

Matija Habijanec, poznatiji kao The Marshmallow Notebooks iza sebe ima trinaest albuma koje je sam napisao, producirao i objavio.

Nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i regiji, Irena Žilić je bila potpora bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u Tvornici kulture. Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a upravo njezin singl “The Moon” objavljen je u izvedbi Morcheebe na njihovu albumu Blackest Blue prošle godine.

Pjesma “The Moon” inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić Haze, nominiranog za nagradu Porin. Irena je i vlasnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

Posljednje izdanje, EP Small Hours, Irena je objavila u ožujku 2020. godine. Limited edition EP-a dostupno je i u fizičkom obliku u izdanju Mudrog brka, a Small Hours možete pronaći i na svim digitalnim servisima.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60 kuna možete nabaviti u sustavu Core-event. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 80 kuna. Organizator koncerta Irene Žilić u Tvornici kulture je yem.

Moglo bi Vas zanimati