30
pro
2021
Vijesti

Istrian Soundscapes, glazbeno putovanje u 2022. godinu Tamare Obrovac

Istrian Soundscapes

Istrian Soundscapes

share

Istrian Soundscapes novi je projekt Tamare Obrovac kojim zaključuje 2021. godinu, a premijerno (jednokratno) preslušavanje ovog 20-minutnog glazbenog putovanja najavljuje za večeras, 30. prosinca u 20 sati na njezinom YouTube kanalu.

U najnovijem izdanju Obrovac predstavlja potpuno novi zvuk i glazbeni koncept, vodeći slušatelje na “imaginarno putovanje zvučnim pejzažima Istre, kroz pretapanje niza glazbenih slika i asocijacija, a kroz eklektičan spoj zvukova prirode, zvučnih efekata, elektroničkih i akustičkih instrumenata, u obliku integralnog 20-minutnog djela, podijeljenog na tri simbolične cjeline koje se pretapaju jedna u drugu; crvenu, sivu i bijelu Istru, prema morfološkoj podjeli i boji istarskog tla.”

“Glazba je počela nastajati s početkom pandemije, tijekom tzv. prvog lockdowna, kada su zvukovi “ljudskog svijeta” utihnuli i otvorili prostor zvukovima prirode. Snimala sam te “nove” zvukove iz moje neposredne okoline i uklopila ih u sasvim intimni niz glazbenih asocijacija inspiriranih Istrom koje sam skladala spajajući različite glazbene i produkcijske elemente i eksperimentirajući sa kombinacijama akustičnih izvedbi klavira, gitare, mandole, barokne gitare i gudačkog kvarteta, sa elektronskim zvukovima i instrumentima, zvučnim pejzažima i efektima u koje sam uključivala i dijelove snimljenih izvedbi istarske narodne glazbe,” kaže Tamara Obrovac u najavi premijernog predstavljanja izdanja.

Djelo nije namijenjeno izvođenju uživo, napominje se, uz informaciju da će biti izdano u digitalnom obliku početkom 2022. godine, a izvođači su:

Tamara Obrovac – skladateljica i izvođačica
Uroš Rakovec – gitara, mandola, barokna gitara
Lujza Vukičević – prva violina
Vlasta Crnogorac – druga violina
Ana Marija Šir – viola
Vinko Rucner – violončelo

Moglo bi Vas zanimati