24
lis
2023
Vijesti

King Krule donosi Space Heavy turneju u Zagreb

King Krule

King Krule

share

Europski dio „Space Heavy“ turneje britanskog kantautora King Krulea započeo je početkom listopada u Dublinu, a kao 18. koncert po redu planiran je onaj u zagrebačkoj Tvornici kulture 1. studenog.

Dosadašnja serija nastupa profilirala je set listu od dvadesetak pjesama u trajanju dužem od dva sata.

S obzirom na promociju aktualnog albuma “Space Heavy“ kostur koncerta čine upravo pjesme s tog izdanja među kojima su singlovi “If Only It Was Warmth“, “Seaforth“ te “Filmsier“, kao i “Pink Shell“, “Seagirl“, “Hamburgerphobia“, “Empty Stomach Space Cadet“ i “From The Swamp“. Uz njih Krule donosi i sve najvažnije radove iz proteklih deset diskografskih godina kao što su “Baby Blue“, “Easy Easy“, “Rock Bottom“, “Underclass“, “Dum Surfer“, “Stoned Again“, “Alone, Omen 3“ i završna “Out Getting Ribs“.

Svjetska Space Heavy turneja uključuje 45 datuma, od koji je 23 prošlog kolovoza i rujna pripalo SAD-u i Kanadi. Europski dio otvoren je 4. listopada i većinom je pokrivao zapadni dio kontinenta i gradove kao što su Dublin, London, Manchester, Amsterdam, Antwerp, Koln i Copenhagen. Slijede mu Prag, Berlin, Beč, Budimpešta i Ljubljana nakon koje će se tour bus parkirati ispred kluba u Šubićevoj za premijerni hrvatski nastup. Nakon Zagreba u kalendaru su još Lausanne, Torino i Pariz.

Archy Marshall poznatiji kao King Krule osvojio je naklonost publike i kritike s glazbom koja spaja elemente punka, jazza, s hip-hopom, darkwaveom i trip-hopom kao i prepoznatljivim vokalom baritona. Na novom albumu Space Heavy nanovo istražuje svoj zvučni svijet, a materijal pisan tijekom putovanja između Londona i Liverpoola, mjestima koja naziva domom, označava Archyjevu opsjednutost prostorom između koji govori o snovima o ljubavi, izgubljenoj povezanosti i situacijama u kojima nas svemir kažnjava.

Kao predrupa nastupiti će Okay Kaya. Ova američko-norveška glazbenica s prvijencem “Both” zavrijedila je pažnju kritike, a Pitchfork kaže da je savršeno predstavila melankoličan zvuk na koji se može zaplesati. Drugi album “Watch This Liquid Pour Itself” je još jedno intimno putovanje uz zvuke downtempo rocka i disca, dok za najnoviji “SAP” mediji poput Under The Radar kažu da još jednom sjajno prikazuje očaravajuću enigma ove glazbenice. Okay Kaya već je ranije surađivala s King Kruleom, primjerice na pjesmi “Slush Puppy”, a ovoga puta mu se priključuje na tuneji i bit će to prilika čuti sjajnu vokalisticu s vlastitim materijalom.

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji po 28 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 32 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjesta, kao i na Eventim.hr.

Moglo bi Vas zanimati