07
lis
2022
Vijesti

HNK u Zagrebu započinje s ciklusom komornih koncerata

Klasika nedjeljom

share

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju 16. listopada započinje ciklus komornih koncerata Klasika nedjeljom Zagrebačke filharmonije i Opere zagrebačkoga HNK.
Ovaj ciklus održavat će se nedjeljom u foajeu zagrebačkoga HNK. Nastao je na inicijativu šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, maestra Dawida Runtza, što je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu  s veseljem prihvatilo.

Ljubitelji klasične glazbe nedjeljama će moći slušati neke od najboljih glazbenika-solista orkestara Zagrebačke filharmonije i Opere zagrebačkoga HNK.

U nedjelju, 16. listopada u 11 sati izvodit će seSeptet u Es-duru, op. 20 Ludwiga van Beethovena.

Nastupit će violinist Martin Draušnik, violistica Hiwote Tadesse, violončelist Janko Franković, kontrabasist Marko Radić, klarinetist Rude Mimica, hornist Petar Kšenek te fagotist Matko Smolčić.

Ulaznice se mogu kupiti na: https://www.hnk.hr/hr/prodaja/predstava/1702/

Sljedeći nedjeljni susret predviđen je za 6. studenoga kad će u kazališnome foyeru orkestar HNK izvoditi uvertiru operi Seviljski brijač Gioachina Rossinija u obradi Joachima Linckelmanna, Trio za trombon, tubu i klavir Erica Ewazena i Trois pieces breves Jacquesa Iberta.

 

Moglo bi Vas zanimati