07
lis
2022
Vijesti

U tijeku prijave za 30. Porin – dostupne video upute

Porin

Porin /Julien Duval

share

30. izdanje Porina službeno je započelo prije nekoliko tjedana otvaranjem prijava. Ove je godine ukupno 38 kategorija, a prijave radova (objavljenih u izbornoj godini zaključno s 30.11.2022.), trajat će do 01. prosinca.

Ako postoji interes kandidata da rad objavljen u 12. mjesecu tekuće godine uđe u konkurenciju, prijava će biti prihvaćena, ali onda ne ulazi u konkurenciju iduće izborne godine. U takvom slučaju, radovi objavljeni u 12. mjesecu 2022., mogu se prijaviti do 5.1.2023.

Podsjećamo još jednom kako se prijave obavljaju isključivo on-line putem u okviru posebno kreiranog programa. Oni koji prijavljuju mogu vlastitim prijavama pridodati poveznice (linkove) na glazbene i vizualne materijale.

Jedan fizički primjerak prijavljenih izdanja potrebno je u Ured Porina dostaviti do 2.12.2022. (odnosno za izdanja iz 12. mjeseca do 5.1.2023.) na adresu Porin, Ivana Broza 8a/ I kat, 10 000 Zagreb.

Sve detaljne informacije o kategorijama, dostupne su u dokumentu Kategorije nagrade Porin (objavljeno na službenim stranicama Porina); a sve ostale informacije o novostima u ovogodišnjem Porinu dostupne su u Pravilniku glazbene nagrade Porin koji je također objavljen na službenim stranicama Porina.

Podsjećamo kako digitalna izdanja mogu konkurirati pod uvjetom da je izdanje u legalnoj distribuciji na internetu, te da zadovoljava osnovne profesionalne produkcijske standarde. Osim toga, kategorija „Najbolji album za djecu“ je kategorija koja je Odlukom UO Porina iz 2015. postala bijenalna, tako da se ove godine ne dodjeljuje.

Snimke i izdanja za Glazbenu nagradu Porin mogu prijavljivati autori, izvođači, diskografi, novinari, glazbene institucije ali i svi građani Republike Hrvatske slanjem maila na [email protected] s naznakom maila “Prijava” nakon čega će dobiti detaljne upute.

Prijave možete obaviti putem linka: http://prijave.porin.org/

Kako biste se mogli ulogirati, korisničko ime i lozinku morate zatražiti na [email protected]

Moglo bi Vas zanimati