05
pro
2021
Vijesti

Koncert na Prvom: Trijumf simfonije Dore Pejačević u Londonu

Dora Pejačević

share

Večeras, u odgođenome prijenosu, Hrvatski radio donosi prošlotjednu snimku koncerta Simfonijskog orkestra BBC-ja koji je uz Beethovenov Violinski koncert publici dvorane Barbican u Londonu, a sada i globalnoj radijskoj publici, predstavio glazbu Dore Pejačević.

U najavi emisije stoji:

Prošloga je petka, 26. studenog, hrvatska glazba trijumfalno osvojila londonsku dvoranu Barbican gdje je bila ostvarena izvedba “eksplozivne, misaone i zanesene hrvatske simfonije”. Simfonijski orkestar BBC-ja i njegov šef-dirigent Sakari Oramo svirali su Simfoniju u fis-molu hrvatske skladateljice, grofice Dore Pejačević. Koncert je bio u izravnome prijenosu na Trećem programu BBC-ja, a prvi dio rasporeda ispunila je izvedba Violinskog koncerta u D-duru Ludwiga van Beethovena uz solisticu Vilde Frang.

Koncert na Prvom programu Hrvatskoga radija donosi snimke biranih koncerata različitih žanrova – zabavne, ozbiljne i narodne odnosno tradicijske glazbe. U središtu pozornosti su koncerti hrvatskih glazbenika recentno održani, ali povremeno i arhivski vrijedna ostvarenja.

Urednica i autorica emisije je Iva Lovrec Štefanović.

Moglo bi Vas zanimati