23
sij
2022
Vijesti

Nije lako biti New (S)elector godine - Konkurencija za debitanta godine dokazuje koliko je jaka domaća elektronička scena

Elector nagrada nominacije

share

Da domaća elektronička scena buja te da je nagrada poput Electora zaista bila nužna dokazuje i činjenica da je na domaćoj elektroničkoj sceni iz godine u godinu sve više mladih producenata i DJ-eva koji će zasigurno ostaviti zapaženi trag u budućnosti. Po mišljenju stručnog žirija prošle godine su takav trag ostavili Elena Mikac, Ivo Makarun, Stephanie Prekali te Time To Sleep.

Elena Mikac, osim što je nedvojbeno odlična house “selektorica”, suvlasnica je i etikete Dobar House, koja je osim izdavanja kvalitetne domaće house glazbe u protekloj godini pokrenula i nekoliko sjajnih evenata, zahvaljujući kojima je hrvatska elektronička glazbena scena dobila dodatan “push” u ionako teškoj godini za cijelu industriju.

Mladi riječki DJ Ivo Makarun interes za elektroničku glazbu počeo je pokazivati još s 15 godina, a kako je sam istaknuo, na njegov su izričaj uvelike utjecali popularni minimal DJ-evi kao što su Richardo Villalobos, Rich NxT, Raresh i drugi. Poput brojnih kolega, svoju glazbu predstavlja na streaming servisima, a sve to mu je pomoglo da ga uoči i žiri Electora te da ga nominira u kategoriji New (S)electora godine.

Stephanie Prekali pripadnica je nove zagrebačke DJ scene, čiji eklektični stil ne poznaje žanrove. Njezina se glazba proteže od housea preko funk elemenata i disca te ide sve do electro i acid undergrounda. U protekloj godini ostvarila je nekoliko zaista zapaženih nastupa, što ju je I dovelo do konkurencije za debitanta godine prvog Electora.

Time To Sleep, odnosno Karlo Pavlović, dolazi iz Pule i već neko vrijeme oduševljava domaću elektroničku glazbenu scenu svojim izvedbama alii i produkcijama. Ovaj producent iz Pule inspiriran je raznim žanrovima glazbe, a često ističe kako svira što god mu u tom trenutku paše. Pasalo je to što svira očito i njegovoj publici među kojima su bili i članovi žirija nagrade Elector, a odmjerit će snage sa spomenutim kolegama uskoro na završnoj dodjeli.

Dobitnike prvih Electora saznat ćemo na završnoj dodjeli 3. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

 

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR

 

Moglo bi Vas zanimati