26
tra
2023
Vijesti

Kries, Veja i Ether najavili zajednički koncert na pulskom Kaštelu

Open Season Fest, Pula

share

U povijesnom i pomorskom muzeju Istre, na otvorenom, na jednoj od najljepših ljetnih pozornica u Puli, etno senzacija Kries, istarska atrakcija etno skupina Veja Iumlada hrvatska glazbenica Nikol Čačić zvana Ether u a capella verziji priredit će nastup u ambijentu pulskog Kaštela – i to u petak, 9. lipnja, s početkom u 21 sat. u sklopu 4. Open Season Festa.

Ulaznice po cijeni od 13 eura mogu se pronaći na svim entrio prodajnim mjestima, a na dan koncerta cijena će iznositi 15 eura.

Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama u slavenskoj mitologiji, uz dinarski ritam i zvukove mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najatraktivnijeg aktivnog predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eterima radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim kompilacijama toga žanra. Osim studijskih albuma bend je napravio i glazbu za film Konjanik, redatelja Branka Ivande, za koju su dobili diskografsku nagradu Porin 2005. godine u kategoriji najboljeg albuma originalne glazbe za kazalište, film i televiziju. Nastupili su i na velikim prestižnim međunarodnim festivalima, među kojima je i Sziget festival. Od ove jeseni spremaju novu veliku turneju i materijal koji će se naći na njihovom novom izdanju.

Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu istarskog poluotoka. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ “veja” znači “obred bdijenja”, također to je naziv za granu i staro ime za grad Krk.

Nikol Ćaćić nagrađena je potporom Istarske županije, preko koje je osnovala bend NLV te izdala EP i LP koji su pobrali pohvale kritike. Nakon godina potrage za novim iskustvima kako bi oblikovala svoj zvuk, pokrenula je svoj solo projekt ETHER i objavila debitantski album Bitke na makovim poljima 2022 godine. Album je brzo stekao popularnost i donio joj tri nominacije za Nezavisnu novinarsku nagradu za Glazbenike Rock&Off, koju je osvojila u kategoriji Elektro&Off 2022 godine.

Već je poznato da 26.5. festival otvara riječki Let 3, ča metalci Po metra crijeva iz Rijeke i pulski My Pitbull Lucifer, 3.6. nastupaju Partibrejkersi iz Beograda koji slave 40 godina karijere te za pre/after party je zadužen  Dj Mario Kovač koji će zabavljati dugo u noć te 10.6. Elemental slavi 25 godina karijere uz riječki Jonathan i after party Disco Incognito.

Ulaznice se također mogu kupiti na svim prodajnim Entrio mjestima te online na entrio.hr.

 

Moglo bi Vas zanimati