09
ožu
2022
Vijesti

Pet nominacija za Porin - Katarina Krpan i Katarina Kutnar koncertno predstavljaju hvaljeno izdanje

Katarina Krpan i Katarina Kutnar

Katarina Krpan i Katarina Kutnar /Marko Pletikosa

share

Glazbenice Katarina Krpan, klavir i Katarina Kutnar, violina, u petak 11. ožujka će u zagrebačkom Centru za kulturu i informacije Maksimir promovirati svoje izdanje Sanjarenje, objavljeno u nakladi Cantusa.

O svojem zajedničkom, snovitom, projektu umjetnice Katarina Krpan i Katarina Kutnar kažu: „Suradnja je započela kada je maestro Berislav Šipuš snimao nosač zvuka sa svojim djelima, Zajedno, te je nas odabrao da snimimo njegovu kompoziciju Tri kratke priče iz slijepe šume. Nakon toga svirale smo, 2018., na natjecanju Ferdo Livadić, na kojem smo pobijedile  i dobile nagradu za najbolju izvedbu kompozicije hrvatskog autora, i to baš Šipuševih Triju kratkih priča.

Svirale smo recitale na ‘Osoru’, u Primoštenu, Grožnjanu, Zagrebu te na televizijskim gostovanjima, kao što su nastup u emisiji Dobro jutro Hrvatska i prijenos Božićnoga koncerta u HAZU-u 2020. Zbog trenutačne situacije bilo je teže realizirati snimanje, jer dogovoreni termini poklopili su se s prvim tjednom lockdowna – zatvaranja u ožujku, ali koliko god ta godina bila čudna i neočekivana, uspjele smo na koncu ostvariti ovaj mali san.

Koncept ovoga CD-a bio je snimiti djela za violinu i klavir koja imaju zajedničku poveznicu, a to su snovi. Snovi mogu biti nešto za čime težimo cijeloga života, a mogu biti i nešto što nam se samo na tren pričini ili jednostavno postoji u našoj mašti. Odlučile smo  da naslov CD-a bude nešto moderniji – taj je hashtag naš prepoznatljiv znak, a i simbol naše suradnje: #kkkk.

Katarina Krpan i Katarina Kutnar su zahvaljujući ovom albumu dobile i čak pet nominacija za nagradu Porin, a pripremile su i posebno iznenađenje za publiku koje će otkriti u Osijeku na dodjelama nagrada 24. ožujka ove godine.

Moglo bi Vas zanimati