16
kol
2022
Vijesti

Kulturni centar Mesnička (KCM) zatvara svoja vrata

Kulturni Centar Mesnička

Kulturni Centar Mesnička

share

Kulturni centar Mesnička uskoro zatvara svoja vrata za posjetitelje. Objavili su to na službenoj Facebook stranici te najavili „Tihi bunt deka jam party“ koji će biti njihov posljednji održani program.

U protekle su dvije godine, navode, samostalno organizirali 2000 programa te nisu dobili nikakvu podršku od lokalnih institucija, što je jedan od razloga zatvaranja kluba.

Službeno priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

 

...dragi prijatelji…

Večeras, kao i narednih dana, naletite na naš “Tihi Bunt Deka Jam Party”, koji će nam poslužiti da se još malo podružimo, jer u danima ili tjednima koji dolaze KCM će prestati s radom.

Kao i uvijek, domaći hrvatski OPG-i su uz nas, pa ćemo imati priliku i počastiti vas domaćim vinom, rakijicom i nečim za pod zub.

Vjerujte, zaslužili ste, jer ste i sami glavni akteri ove priče i uvelike ste pripomogli da ova naša vizija “kulture kao Olimpa ljudskog bića” zaživi. Hvala vam…

I na kraju, za one koje zanima malo više, reći ćemo samo to da smo u zadnje dvije godine gotovo svi zaposleni, od konobara do voditelja programa radili i po tri posla, samo da što manje svojim primanjima opteretimo KCM, kako bi ga nekako održali na životu.

Kroz 2000 programa, koje smo sami organizirali i isfinancirali, od institucija nismo dobili ni parkirnu kartu da barem besplatno pakirate dok istovarate svoje slike za izložbu ili bubnjeve za svirku. Umjesto besplatne karte dobili smo i vi i mi 14 milijuna kuna kazni za parkiranje. Dalje ne moramo ni pričat’, sve vam je jasno…

Ono što si više ne možemo dopustiti, je da nam nekakav institucionalni polusvijet i njihovi jataci od jutra do mraka zadnjih pet godina bezočno skaču po glavi, ne možemo si više dopustiti stalno hodanje po uredima, raznašanje kulenovih seka, rakije i domaće hrvatske kreme od industrijske konoplje za njihove hemeroide, samo da bi saznali gdje se može nekako dobiti taj papir koji ti fali, ne možemo si više dopustiti da nas u svakom uredu dočekuju kao zadnju gamad bez imalo poštovanja, ismijavajući nas doslovno jer smo u starim šlapama i nemamo dva zuba, nesvjesni sami sebe, kao ni činjenice da ih mi plaćamo.

I tako, jednostavno si ne možemo dopustiti da nas se skroz nešto okrivljava, kažnjava, a sve bez ikakvog vjerujte smisla, osim onog da nam uzmu sve kaj zaradimo i potroše na zajebanciju.

I ima još sto tih “ne možemo si dopustiti” i 1000 “nije pravedno” i 1 000 000 “zašto se tako ponašaju”…

No, ono što si možemo dopustiti je naša sloboda. Sloboda izbora. I ovo je naš izbor, toliko smo bar na kraju zaslužili…

Sve vas volimo, hvala vam i od srca vam želimo da pronađete i vi svoju slobodu, jer sloboda je start, a cilj je kultura. Umjesto medalje, dobiješ bolji svijet…

Ovima koji nas maltretiraju poručujemo: “Izvadite glavu iz vlastitog dupeta punog hemeroida i prestanite misliti samo na sebe“

Moglo bi Vas zanimati