14
kol
2022
Vijesti

Trostruki live album Ravno do dna grupe Azra opet na vinilu

Azra

Ravno do dna je treći Azrin album

share

S obzirom da već gotovo 20 godina u prodaji ni na streaming servisima nema izdanja grupe Azra zbog poznatoga nesporazuma Johnnyja Štulića i Croatia Recordsa, kao grom iz vedra neba dolazi najava da će upravo taj izdavač na vinilu objaviti ponajbolji live-album s ovih prostora: Azrin Ravno do dna

Azra

Kako je u interviewu za Večernji list rekao direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac, trostruki vinil otišao je u tisak, što znači da će u prodaji biti možda već u rujnu. Istaknuo je da nijedna Azrina ploča koju je objavio Jugoton (prethodnik Croatia Recordsa) nije sporna s obzirom da je vlasnik svih master traka upravo ta diskografska kuća. “Vlasništvo mastera je od onoga tko ga je financirao, osmislio, producirao i stavio u eksploataciju. To također nije upitno, a pogotovo ne kod Ravno do dna. Iako nije ni bitno je li u pitanju živa snima ili studijska, mi za sve te ploče imamo ugovore i po tim ugovorima sve i radimo”, ističe Babogredac.

Album Ravno do dna snimljen je uživo uglavnom 21. listopada 1981. godine na koncertu u zagrebačkom klubu Kulušić (koncert u sklopu raasprodanog serijala od sedam uzastopnih nastupa) a objavljen kao trostruki album u ožujku 1982. godine. Osim gotovo svih pjesama s eponimnoga prvog albuma te pjesama sa singlova i drugog albuma Sunčana strana ulice, na Ravno do dna uvršteno je četrnaest dotad neobjavljenih pjesama koje se kasnije nisu pojavile niti u studijskim verzijama.

Ono što veseli jest da se na temelju dosadšnjih reizdanja novovalnih albuma na vinilu može očekivati vrhunski remasterirani zvuk i poneki dodatak, na način kao što se to bio slučaj s albumima Haustora, Šarla akrobate, Električnog orgazma i kompilacije Paket aranžman. 

 

Moglo bi Vas zanimati