28
tra
2023
Vijesti

Teleportacija u Liverpool

Let 3 pred mnoštvom okupljenih priredio spektakl za pamćenje

Let 3

Let 3

share

Spektakularnim performansom na Kastvu, ovogodišnji pobjednici Dore Let 3 čija je “Mama ŠČ!” obišla cijeli svijet s Crekvine su se zlatnim traktorom teleportirali na put ka engleskom Liverpoolu.

Program na Crekvini otvorila je ženska klapa Luka, koja je a cappella izvedbom Mame ŠČ! zagrijala publiku za dugoočekivano događanje. Nakon izvedbe s čepovima, oduševljene mase obožavatelja svih dobi bodrenjem su ispratili teleportaciju Leta 3 – s čijim odlaskom su se u zrak vinule bijele golubice. Klapa Luka stoga je prigodno program zatvorila stihovima „Što na nebu sja visoko?/Mjesec je il’ sivi soko“ iz „Ero s onog svijeta.“

Let 3 - zlatni traktor

Zlatni traktor teleportacijski je portal za Liverpool

Nakon europskih putešestvija zlatnim traktorom – renomiranim simbolom transhumanizma i humanističke, ekološke agende benda – Letovci će zauzeti pozornicu u M&S Bank Arene Liverpool, gdje će 9. svibnja nastupiti u polufinalnoj večeri na izboru za najbolju pjesmu Europe.

Hoće li meditacije i pripreme uroditi pobjedniŠČkim rezultatom – to ostaje tek saznati. Unatoč iscrpnim meditativnim, ali i tjelesnim pripremama u cilju ovladavanja najvećom pozornicom svoje karijere, niti članovi benda nisu posve sigurni u ishode događanja – no revnost s kojom su proveli dosadašnje planove dale bi razuvjeriti i najvećeg skeptika.

Let 3

Let 3 9. svibnja nastupa na prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga

„Dečki su spremni, nisam ih htio dirati, puno su meditirali. Još od Dore se spremaju za meditaciju, pijemo stalno rasol i čistimo tijelo. Molim vas prije nego što dođete na portal teleportacije popijte rasol – to je ono kad uzmeš kupus pa ga stisneš, ona voda što iscuri – da nam bude lakše teleportirati se. Moramo se uzemljiti, morate nam dati svu tu energiju da lakše prođemo“, poručio je novinarima Damir Martinović Mrle.

Prije samog odlaska na put, ujedno je podijelio i prve impresije o iskušavanju mehanizma teleportacije.

„Samo sam stavio palac desne noge i tako su me prošli neki trnci, neka lijepa energija, neka lijepa glazba, nešto božanstveno“, istaknuo je.

A da Mrletova procjena nije bila daleko od istine – mogli su se uvjeriti i okupljeni. Čelnik najpoznatije hrvatske peteročlane posade već se netom nakon teleportacije u deliriju javio iz druge dimenzije, stoga niti ne sumnjamo da će zahtjevni itinerar puta predstavljati ikakav, pa i najmanji problem za Let 3. Dapače, on može samo potvrditi da ŠČ moramo shvatiti puno šire od njegove prvotne interpretacije kao samog pisma, i da on doista u suštini jest – municija pozitivne energije.

Moglo bi Vas zanimati