09
svi
2023
Vijesti

Mama ŠČ

Let 3 ide u finale Eurosonga!

Let 3, Eurosong

Let 3, Eurosong Sanjin Strukic/PIXSELL

share

“Mama ŠČ” oduševila je Europu u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga i izborila Hrvatskoj plasman u finale!

Let 3 nastupit će u subotu, 13. svibnja na velikoj pozornici najvećeg svjetskog glazbenog natjecanja koje se ove godine održava u Liverpoolu.

Uz Hrvatsku u finale su se plasirale Moldavija, Švicarska, Finska, Česka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška.

„Sretni smo što smo se plasirali s ogromnom podrškom glasača i ponosni smo što nismo razočarali publiku u Hrvatskoj koja je vjerovala u nas!”, izjavio je Prlja na press konferenciji koja je uslijedila nakon završetka polufinala, uz zahvalu svima koji su glasali za Hrvatsku i Let 3.

„Naša mala naizgled glupa, ali i jako pametna pjesma je antiratna jer vjerujemo da ne postoje pobjednici u ratu. Svi su žrtve. Zaustavite je*ene ratove!“, zaključio je Prlja i zaradio veliki pljesak brojnih okupljenih novinara.

Let 3 je u polufinalu nastupio sedmi, a prvi su proglašeni finalistima što je jako dobar pokazatelj snage koju pjesma “Mama ŠČ!” i izuzetno atraktivna izvedba benda nose u sebi. Da je upravo nastup Let 3 dominirao u sinoćnjem polufinalu govori i podatak da je ta snimka najgledanija na službenom eurovizijskom YouTube kanalu od svih sinoćnjih izvedbi sada već s preko 700 000 pregleda i da je, naravno, broj 1 u trendingu.

Ono što smo gledali na nastupima Leta 3 diljem Europe, uoči odlaska na samo natjecanje sada se ponovilo i u Liverpoolu

„Mama ŠČ!’ je kakafonija u najboljem smislu te riječi!“, napisao je u svom opisu pjesme i predstavljanju Let 3 web magazine Pop Bitch koji je na svoju naslovnicu stavio upravo sliku Let 3, a favoritima ih je uoči polufinala proglasio i ugledni britanski dnevni list The Guardian.

Nakon polufinala Mrle je u ime benda izvlačio poziciju za nastup u finalu i izvukao poziciju u drugoj polovici showa: „Moram vam priopćiti da Let 3 u finalu svira u drugom dijelu programa, takozvani ‘second hand’. To je puno bolje nego u prvoj, ali ja sam znao da ću to izvući. Ja to vidim, imam laserske oči. Uvijek najbolje za nas, najbolje ili ništa”, izjavio je tom prigodom Mrle

ŠČretno!

Moglo bi Vas zanimati