10
svi
2023
Vijesti

Dodjela u Šibeniku

Poznati ovogodišnji dobitnici nagrade Status

Nagrada Status

Nagrada Status

share

Nakon što je do sada bio domaćin dva revijalna koncerta dobitnika Statusa, ovo je prvi put da se svečana dodjela Nagrade Status održava u Šibeniku, u modernom zdanju Kuće umjetnosti Arsen.

Za Nagradu Status 2023. predloženi su instrumentalisti koji su u 2022. imali vlastita izdanja ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta. Do sada je Statusom nagrađeno više od 240 instrumentalista, u zabavnoj, rock i urbanoj glazbi, narodnoj i tradicijskoj/etno glazbi, te u jazz glazbi.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u 17 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku. Istaknimo samo neke od prijašnjih dobitnika, redom vrhunske glazbenike: Darko Jurković, Marko Lazarić, Matija Dedić, Saša Nestorović, Hrvoje Rupčić, Boris Leiner, Vedran Božić, Igor Geržina, Marko Ramljak, Davor Križić, Goran Delač, Luka Žužić, Joseph Joe Kaplowitz i mnogi drugi koji predstavljaju ono najbolje s čime se hrvatska glazbena scena može pohvaliti.

Od velikog broja predloženih glazbenika, odluku o najboljima donijele su stručne komisije Nagrade Status, sastavljene od profesionalno i društveno priznatih i cijenjenih glazbenih umjetnika i stručnjaka.

Nagrada Status - dobitnici

Nagrada Status – dobitnici

Članovi komisije za zabavne, pop-rock, urbane, narodne i etno glazbe: Nikša Bratoš – predsjednik komisije, Duško Mandić, Denis Mujadžić Denyken, Igor Ivanović, Ivan Popeskić, Toni Eterović, Fedor Boić, Goran Martinac, Tihomir Preradović, Tomislav Mrduljaš, Vojan Koceić i Željko Nikolin.

Članovi komisije za jazz kategorije: Neven Frangeš – predsjednik komisije, Mario Mavrin, Davor Križić, David Gazarov i Elvis Stanić.+

Moderator rada Komisija: Zvonimir Bučević – povjerenik Nagrade Status.

 

Nagrada Status od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i HUZIP-a.

Moglo bi Vas zanimati