06
ruj
2022
Vijesti

Lil Drito iz Tvornice - najjači domaći trap festival vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture

Drito iz Boćarskog

Drito iz Boćarskog /Filip Bušić

share

Nakon dva rasprodana ovogodišnja izdanja, najjači domaći trap festival najavljuje i svoju jesensku epizodu. Drito se vraća na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture i to u obliku prvog događanja “Lil Drito iz Tvornice”koje će se održati 30. rujna.

Kroz “Lil Drito iz Tvornice” svoje nastupe će tako održati ukupno 15 novih imena regionalne glazbene scene, a nekima od njih ovo će biti kako premijerni nastup na pozornici ovog kultnog zagrebačkog koncertnog prostora, tako i premijerni nastup uopće.

Ovo je verzija Drita koja će služiti kao platforma za isticanje novih imena na glazbenoj sceni s naglaskom na trap & rnb zvukove”, ističu iz booking agencije i izdavačke kuće yem, koja je 2016. godine pokrenula Drito festival i zajedno sa svojom publikom oblikovala ga u gen-z glazbenu oazu.

Potpuni line-up čine raznovrsna nova regionalna imena: Dino Blunt, Yung Bude, Massimo Savage, Noti Limun, Zicer Inc., Ba$ha, Ružno pače, Podočnjaci, mrzimteluka, Miach, Vedran Istina, Peki, Shtosmo, $BL i Baks. Koncept je zamišljen tako da se u prvom dijelu eventa kroz 15-minutne nastupe predstave najsvježija imena na sceni, dok će u drugom dijelu večeri uslijediti klasični Drito setup sa setovima do 40 minuta.

Podsjećamo, Drito je ove godine održao već dva energična izdanja koja su mahom oduševila publiku; početkom travnja šest tisuća posjetitelja i 20 regionalnih glazbenih imena bilo je dio rasprodanog Drita iz Boćarskog, do sada najvećeg izdanja festivala, dok je sredina lipnja bila u znaku open-air Drito epizode u Osijeku, za koju se također tražila ulaznica više.

U svojoj novoj epizodi, Drito nastavlja podržavati mladu regionalnu glazbenu scenu, što čini od svojih samih početaka, a Lil Drito iz Tvornice ove će jeseni biti središnje mjesto susreta gen-z publike s nekim novim omiljenim im izvođačima.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan događanja iznositi 80 kn. Prodajna mjesta u Zagrebu su Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark, a dostupne su i online ulaznice putem platforme Core Event. Detaljna satnica bit će objavljena naknadno, a ulaz je 16+ godina

Moglo bi Vas zanimati