16
ožu
2023
Vijesti

LMF Festival objavio koja imena elektronske scene koja stižu u Zagreb

LMF festival

LMF festival

share

Above & Beyond, Adam Beyer, John Summit, Camelphat, Artbat, samo su dio imena svjetske elektronske scene, koji će predvoditi treće izdanje LMF festivala, od 15.-17. lipnja na Jarunu

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog trodnevnog spektakla s više od 25.000 posjetitelja, LMF festival i ove će godine prodrmati hrvatsku metropolu te okupiti istinske zaljubljenike elektronske glazbe. U tri dana, od 15.-17. lipnja na čak četiri pozornice na omiljenom zagrebačkom jezeru prodefilirat će više od 70 inozemnih i domaćih D.J-eva. Iako je Let The Music Be Free (LMF) jedan od najmlađih hrvatskih festivala na čiji su dolazak potvrdile najveće svjetske zvijezde – Above & Beyond, Adam Beyer, John Summit, Camelphat, ARTBAT, samo su neki od vladara elektroničke i klupske scene.

U Zagrebu će tako prvi put nastupiti trance trio Above & Beyond, koji čine Finac Paavo Siljamaki, Englez Jono Grant i Irac Tony McGuiness. Profesionalni DJ-i, “teški” 32 milijuna eura poznati su kao suradnici Madonne i Radioheada, čije su hitove remiksirali. Milijarder Sir Richard Branson za svoj let na raketi Virgin Galactics Spaceship2 odabrao je spomenutu pjesmu za lansiranje u orbitu.

Fanove elektronske glazbe oduševit će i dolazak Adama Beyera. Taj 46-godišnji Šveđanin, koji je do sada zaradio tri milijuna eura, karijeru je započeo kao prodavač, no ubrzo je taj posao zamijenio s onim DJ-a pa je danas među 30 najpopularnijih. Također na švedskoj radio postaji vodi show Drum Code Live, a sluša ga više od 11 milijuna ljudi.

Publiku svakako ima i atraktivna Anfisa Letyago. Rođena u gradiću u Sibiru gdje noć traje devet mjeseci s 19 godina seli se u Italiju gdje započinje uspješnu karijeru, a na tom putu pomogao joj je mentor, legendarni Carl Cox.

Dolazak na treće izdanje LMF-a potvrdio je i John Summit. Amerikanac, trenutačno 13. na listi najpopularnijih DJ-a do 28 godina ponosan je vlasnik hita “Deep End Sidepiece Remix”, kojeg je do sada poslušalo više od 56 milijuna ljudi na Spotifyju.

Popis svih izvođača koji će od 15-17. lipnja 2023. rasplesati publiku na najvećem zagrebačkom open air elektronskom festivalu pogledajte ovdje.
Ulaznice za nadolazeće spektakularno izdanje LMF-a možete nabaviti na www.lmffestival.com

Moglo bi Vas zanimati