08
stu
2022
Vijesti

Panel diskusija

MAKK: Hrvatska – pobjednik Eurosonga 2032.

MAKK 2022.

MAKK 2022.

share

Slavi li Hrvatska pobjedu na Eurosongu 2032. ili je možda već nekoliko godina na vrhu popularnog natjecanja? Je li za pobjedu dovoljna samo dobra pjesma? Kako bi se trijumf na Eurosongu odrazio na domaće gospodarstvo i turizam? Treba li eurovizijska pobjeda postati strateški cilj hrvatske politike?

Ova i brojna druga euro-pitanja otvaramo na panel diskusiji „Hrvatska – pobjednik Eurosonga 2032.“ na ovogodišnjem, desetom izdanju Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK u Zagrebu, 24. studenoga. Na panelu će, nakon svog predavanja „It’s not the song – it’s the story“, sudjelovati izraelski autor pobjedničke pjesme s Eurosonga 2018., Doron Medalie.
Tajne zdrave kose i Eurosonga s makkovskom će publikom podijeliti i Konstrakta koja je svojim prošlogodišnjim nastupom i hitom „In Corpore Sano“ uspjela zaluditi čitavu regiju i eurovizijsko blještavilo dovesti čak i na rock pozornice i klubove. Njima će se na panelu pridružiti Jacques Houdek koji je s pjesmom „My Friend“ predstavljao Hrvatsku na Eurosongu 2017., zatim Branimir Mihaljević, autor i producent Albininog hita „Tick-Tock“ te Duško Ćurlić, HRT-ov komentator Eurosong natjecanja.

Kao glazbeni i medijski profesionalci, sudionici, ali i fanovi Eurosonga, zajedno će na panel diskusiji otkriti pozadinske mehanizme ovog međunarodnog natjecanja, podijeliti nekoliko zanimljivih anegdota iza kulisa, ali i ponuditi svoju perspektivu i prijedloge kako Hrvatska može do pobjede na Eurosongu 2032., pa možda i ranije?!

Budućnost Eurosonga, ali i kreativnosti te kreativne industrije u fokusu je desete po redu MAKK konferencije koja se 24. i 25. studenoga održava u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Više informacija o programu i prijavama dostupno je na www.makk.hr

Moglo bi Vas zanimati