28
lis
2022
Vijesti

Melita Lovričević predstavlja novo ruho vječitog klasika Alfija Kabilja "Neka cijeli ovaj svijet"

Melita Lovričević

Melita Lovričević /Ines Ličina

share

Melita Lovričević, pjevačica i skladateljica, predvodnica fusion jazz sastava More Love Ensemble i članica brojnih glazbenih projekata, nakon tri uspješna singla predstavlja novo ruho klasika velikana Alfija Kabilja.

S Willemom Miličevićem oformila je glazbeni duo Fragmented2 i uz Luku Žužića na klavijaturama daje hommage jednoj od domaćih glazbenih himni, prenoseći je iz prostora mjuzikla u zvukove 21. stoljeća.

„Početkom prošle godine krenula sam s gospodinom Kabiljom komunicirati na temu obrade njegovih skladbi kroz fuzijske žanrove koji su oformili zvuk kakav preferiram i njegujem. Pjesma je mješavina fusion jazza, elektronike, avangarde, popa, triphopa, klasike i brojnih podžanrova koje sam otkrivala kroz rad u kazalištu i drugim medijima”, ističe glazbenica.

Obradu je komentirao i Alfi Kabiljo: „Melita Lovričević je na vrlo interesantan i originalan način interpretirala često izvođenu pjesmu ‘Neka cijeli ovaj svijet’, finale iz mjuzikla Jalta, Jalta. Ona ima ogroman broj interpretacija, od kojih je ona s Vice Vukovom osvojila drugo mjesto na prvom izdanju festivala Yamaha u Tokiju. Želim joj i dalje mnogo uspjeha.”

Melita Lovričević glazbena je umjetnica, autorica, glazbena pedagoginja i terapeutkinja, ali i promicateljica jazz glazbe. Uz klasičnu pozadinu publiku je osvojila svojom vizijom jazz glazbe s kojom stalno eksperimentira i iznenađuje novim projektima i djelima. Kako je sama istaknula, svakodnevno uranja u glazbu, uvijek nešto zapisuje, a inspiraciju pronalazi u brojnim detaljima iz života.

Pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet” u izvedbi Melite Lovričević možete poslušati na svim digitalnim servisima.

Moglo bi Vas zanimati