28
lis
2022
Vijesti

Fran Vasilić nastupit će na festivalu Eurosonic

Fran Vasilić

Fran Vasilić

share

Eurosonic je najveći showcase festival u Europi, a održava se nizozemskom gradu Groningen. Na sljedećem izdanju koje će se održati od 18. do 21. siječnja 2023. godine, nastupit će jedan predstavnik Hrvatske, a to je Fran Vasilić. Radi se o ključnom mjestu za susret mnogobrojnih eksperata glazbene industrije i demonstraciju talenata iz mnogobrojnih europskih država. Svoje vještine tamo su, između ostalog, na samom početku karijere pokazali i Dua Lipa, Go_A, Meduza, Sigrid, Arlo Parks i mnogi drugi, danas globalno uspješni glazbenici.

Eurosonic prati preko 40 000 posjetitelja, a osim koncertnog dijela, festival uključuje i 150 panel diskusija, intervjua, predavanja na kojem sudjeluje oko 4000 glazbenih profesionalaca, a predstavi se oko 400 međunarodnih glazbenih festivala.

Zaslugom nedavno otvorenog Ureda za izvoz glazbe Hrvatska, We Move Music Croatia, Hrvatskoj je dodijeljeno jedno mjesto za predstavljanje glazbenika dok Fran Vasilić bio odabir organizacijskog odbora festivala Eurosonic. Kako nam javljaju iz Ureda, Fran Vasilić dobit će njihovu punu podršku za nastup na ovom velikom i značajnom događaju, kao i svi ostali glazbenici koji se odluče predstaviti na showcase festivalima diljem svijeta.

Hrvatska će sljedeće godine također dobiti vlastiti showcase festival, što je najavljeno na nedavnom predstavljanju Ureda u KSET-u, a više informacija o istom bit će dostupno uskoro.

Moglo bi Vas zanimati