14
srp
2023
Vijesti

Springsteenova desna ruka mentorirat će mlade Hrvate

Mladi hrvatski glazbenici pozvani u blues kamp Little Stevena

Odin Sokač i Jadran Mihelčić

share

Dvojica mladih hrvatskih blues glazbenika, Jadran Mihelčić i Odin Sokač, sudjelovat će početkom kolovoza na Little Steven Blues School u Norveškoj!

Riječ je o kampu pod pokroviteljstvom Stevena Van Zandta, dugogodišnjeg suradnika Brucea Springsteena i člana E-Street Banda koji već desetljećima predano radi na edukaciji mladih glazbenika i promociji rock i blues glazbe. Poziv u Norvešku Jadran i Odin „zaradili“ su nakon sudjelovanja na mentorskim radionicama na Thrill Blues Festivalu u Trilju, uz potporu Europske blues unije.

Jadranu je 18, a Odinu tek 15 godina, no iza njih je već bogato glazbeno iskustvo – Odin ima potpisani diskografski ugovor, a Jadran Mihelčić je, između ostalog, pobjednik Festivala dječjeg glazbenog stvaralaštva realiziranog uz potporu HDS ZAMP-a.

Jadran Mihelčić i Darko Rundek 2017.

Umjetnički direktor Thrill Blues Festivala, Boris Hrepić Hrepa, ne krije ponos mladim blues lavovima: „Šesto izdanje Thrill Blues Festivala je ove godine imalo nekoliko bitnih programskih i multimedijalnih iskoraka no najvažnijim smatram pokretanje Youth Workshops. To su mentorske radionice s mladim polaznicima koje su se odvijale u glazbenoj školi u Trilju. S njima je bila upoznata i Europska blues unija čiji su predstavnici ove godine i posjetili radionice oduševivši se odazivom i predanošću mentora i polaznika. Jadran i Odin prvi su hrvatski blues ambasadori na nadolazećem Little Steven Blues School u Norveškoj i veselim se čuti njihova iskustva i dojmove po povratku. Vjerujem da će se ta suradnja Trilja, Norveške i Little Stevena nastaviti i u budućnosti!“.

Moglo bi Vas zanimati