12
srp
2023
Vijesti

Najemitiranije pjesme po službenim podacima HDS ZAMP-a

Pjesme koje su obilježile desetljeće iza nas

Ivan Dečak i Massimo /Foto: Filip Bušić

share

Hit duet Eni Jurišić i Matije CvekaTrebaš li me” obilježio je proteklu godinu te i službeno proglašen najemitiranijom pjesmom domaćih autora u 2022., po nedavno objavljenim podacima HDS ZAMP-a.

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja svake godine objavljuje najemitiranije pjesme u domaćem radijskom i televizijskom eteru – evo koje su pjesme, autori i izvođači obilježili hrvatski eter u posljednjih deset godina (i što nam ti podaci govore o hrvatskoj glazbenoj industriji)…

Pandemijske 2021. i 2020. obilježio je apsolutni hit autora Ivana Dečaka, “Mali krug velikih ljudi” koju je svojom izvedbom zauvijek oplemenio Massimo, uz produkcijsku podršku Pavla Miholjevića i Jure Ferine. Zanimljivo, pjesma je svoje mjesto među najemitiranijima našla i 2022., treću godinu zaredom, na trećem mjestu najvrćenijih.

2019. bila je u znaku Petra Graše i pjesme “Voli me” za koju su autorski zaslužni supružnici Huljić, Vjekoslava i Tonči. Aranžmanski su je, uz Tončija, dotjerali Grašo i splitski producent Leo Škaro.

Ako u formulu uvrstite Ivana Dečaka i Massima, rezultat je uvijek nepogrešivi hit. Bio je to slučaj i 2018. kada je suradnja Vatre i Massima u pjesmi “Nama se nikud ne žuri”, uz titulu najemitiranije pjesme godine, ovjenčana i Porinom za najbolju vokalnu suradnju.

Duet Kedže i Zsa Zse, “Sve u meni se budi”, ujedno i pobjednička pjesma Zagrebačkog festivala, bila je pjesma koja se najviše emitirala tijekom 2017. Njen autor, hitmejker Ante Pecotić, redovito je prisutan i na godišnjim listama najuspješnijih autora.

Pjesma “Onako, od oka” sa zajedničkog albuma Gibonnija i Olivera, “Familija”, obilježila je domaći eter u 2016. Autor je, naravno, Zlatan Stipišić Gibonni koji se te godine mogao pohvaliti s još jednom pjesmom u top 10 najemitiranijih, “Sreća”.

Autor Ivan Dečak i Vatra svojim su hitom “Tango” obilježili dvije godine zaredom, 2014. i 2015. Ta je pjesma izazvala tektonske promjene u životu benda i njenog autora, a radijski urednici vole je i danas, gotovo deset godina nakon objave.

2013. bila je (još) jedna od Massimovih godina – autor Predrag Martinjak ujedno je i producent ovog nezaboravnog hita koji je te godine osvojio i nagradu Porin za pjesmu godine!

Moglo bi Vas zanimati