07
srp
2023
Vijesti

Opatija

23. Liburnia Jazz Festival

Liburnia Jazz Festival

Liburnia Jazz Festival

share

23. Liburnia Jazz Festival održat će se u Opatiji od 7. do 9. srpnja i najavljuje mnoštvo koncerata u kojima će ljubitelji jazza moći uživati na opatijskoj šetnici Lungomare, tržnici, parkovima i Ljetnoj pozornici.

23. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

Puhački orkestar Lovran

Festival tradicionalno otvar Puhači orkestar Lovran u petak, 7. srpnja s početkom u 19 sati. U  stilu dixieland parade, orkestar će radoznalce zatečene na Lungomaru dopratiti do Ljetne pozornice.

23. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

Takuya Kuroda

Opatijska će publika, na istoj lokaciji u 21:30 sati, imati priliku uživati u koncertu japanskog trubača Takuyu Kurodu koji još nikada nije svirao u Hrvatskoj, iako je već odavno stekao kultni status među zaljubljenicima u jazz glazbu.

23. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

Dino Ivelja Quartet

Večer će energičnom i modernom svirkom otvoriti mladi glazbenici Dino Ivelja Quarteta.

Ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici su dostupne na prodajnim mjestima sustava Moje karte i online te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu.

23. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

Robert Mikuljan Trio

U četvrtak, 8. srpnja u 11 sati na opatijskoj tržnici prolaznike će dočekati probrane autorske skladbe i svjetske jazz uspješnice u izvedbi Robert Mikuljan Trija.

23. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

The Blues Brothers Project

Predvečernji koncert, u 19 sati, ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, rezerviran je za The Blues Brothers Project. Svima poznate blues i soul skladbe nepogrešivo oduševljavaju posjetitelje, a
virtuozna svirka rasplesat će i najsramežljivije.

23. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

JM – Jazz World Orchestra

U 21:30 sati Ljetnu pozornicu zauzima jedan od ponajboljih velikih svjetskih jazz orkestara – JM Jazz World Orchestra i 19 vrhunskih glazbenika iz 14 zemalja s 3 kontinenta pod vodstvom Luisa Bonnile. Na 23. Liburnia Jazz Festivalu imat ćemo prilike čuti njihov najnoviji program Jazz Pops / Pop Swings.

Ulaznice za koncert na Ljetnoj pozornici su dostupne na prodajnim mjestima sustava Moje karte i online te sat vremena prije početka koncerta na ulazu u Ljetnu pozornicu. Svi ostali koncerti su besplatni.

23. LIBURNIA JAZZ FESTIVAL

Elvis Stanić, French Touch: Accordion Trio

Posljednji dan Liburnia Jazz Festivala donosi nastup French Touch : Accordion Trio u 19 sati ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Novi glazbeni projekt Elvisa Stanića posvećen je harmonici, tangu, francuskoj šansoni i valceru. Njihova glazba odvodi na šetnju pariškim ulicama, poziva na tango u Buenos Airesu, propitkuje južnoameričku senzualnost i neobuzdanu radost francuskog joie de vivre.

Koncert je besplatan.

Moglo bi Vas zanimati