18
sij
2023
Vijesti

Nova kategorija nagrade ELECTOR predstavlja četiri singla/izdanja

ELECTOR 2023.

ELECTOR 2023.

share

Za nekoliko dana saznat ćemo drugu generaciju dobitnika nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR, a 1. veljače po prvi put će se dodijeliti nagrada u novoj kategoriji Electronica singl/EP godine.

U toj kategoriji se bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog ciklusa. Electronica podrazumijeva pravce i fuzije ambijentalne i eksperimentalne glazbe, leftfield, lo-fi, abstract, raw i sl.

U novoj kategoriji natječu se: Cortex Thrill – “Cosmic Voyage Trilogy Episode I”, Egoless – “Mind the Zaps”, Ivna Ji – “Rescape” i Trokut – “Rotate, Align EP”

Ivo T. Montina & Robert Grizilo aka Cortex Thrill prošle su godine predstavili trilogiju Cosmic Voyage. Nominiran je prvi dio koji sadrži četiri nove, originalne stvari te remiks “Krypton”, kojeg potpisuje belgijski producent Manu Riga. Pioniri domaće elektronike na sceni su još od 90-ih godina, a nakon 30 godina djelovanja prikupili su veliku bazu fanova iz Hrvatske, ali i svih strana Europe. Njihov rad prepoznao je i žiri nagrade ELECTOR, na kojoj će odmjeriti snage s dobro poznatim kolegama sa scene. EP poslušajte OVDJE.

Ambijentalno eksperimentalni EP Mind the Zaps Egoless je objavio u prvoj polovici 2022. godine. Prošlogodišnji dobitnik priznanja za Bass singl godine ovoga puta se natječe u drugome žanru i to s EP-em kojeg je u potpunosti samostalno odsvirao, producirao te snimio u zagrebačkom studiju Koliba. Mind the Zaps poslušajte OVDJE.

Dugogodišnja promotorica i DJ-ica Ivna Ji na zagrebačkoj sceni je poznata i pod imenom Ivna Yuri, a glazbenom se produkcijom uspješno bavi već 10 godina. Osim u kategoriji DJ-ice godine nominirana je i za Electronica singl/EP godine s pjesmom “Rescape” s kompilacije EPE 06 – Exit Planet Earth: Silicon, za 20/20 Vision. Kako to zvuči provjerite na LINKU.

EP Rotate, Align predstavlja novi glazbeni smjer za bend Trokut, a miks nekoliko žanrova svoje je mjesto u nominacijama za nagradu ELECTOR pronašao u društvu Electronice. Trokut je inače sastav poznat na domaćoj sceni u suvremenom jazzu i elektronici, a da su napravili kvalitetan obrat s izdanjem objavljenim i veljači prošle godine, dokazala je i nominacija za nagradu ELECTOR. EP Rotate, Align poslušajte OVDJE.

 

U tijeku je glasovanje publike u kategoriji DJ godine! Glasuj za svog favorita OVDJE.

Druga dodjela nagrade ELECTOR održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Moglo bi Vas zanimati