01
pro
2021
Vijesti

Objavljen program kluba Dva osam: Jabuka (ne) pada daleko od stabla

dvaosam3x2 (1)

share

Klub Dva osam, smješten u prostoru nekadašnje Jabuke, otvara se u petak, 10. prosinca.

Na otvorenju nastupa DJ Tomi Phantasma, poznat po tome što stilski naginje glazbi 80-ih godina. To je doba u kojem je kultna Jabuka doživljavala svoj procvat, a poštovanje njezine muzičke tradicije bilo je jedan od uvjeta za preuzimanje ovog prostora, koji je u vlasništvu Grada Zagreba.

Ipak, ovo mjesto, koje ima potencijal postati novi epicentar alternativne kulture, bit će dom širokom spektru žanrova. Nakon otvorenja u petak, u subotu (11. prosinca) slijedi party kojem je okosnica Healing Sounds kompilacija, objavljena u izdanju PDV-a, od koje prihodi idu za obnovu područja pogođenih potresom.

Healing Sounds partiji će se održavati svakih 45 dana, a cilj je do ljeta za pultom predstaviti sve producente koji su dali svoj doprinos toj kompilaciji. A taman u tome periodu bi trebao izaći i drugi dio kompilacije”, najavljuje Vedran Meniga iz Pozitivnog ritma, koji vodi novi klub.

Nakon prva dva partija, u ponedjeljak (13. prosinca) je na programu filmska večer, prikazuje se film “Povuci-potegni” Nevena Hitreca, u utorak (14. prosinca) snima se podcast kojem je gost Mate Škugor, u četvrtak (16. prosinca) je na programu koncert Kali Fat Duba, Harisa Piltona i Barabaduba

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DVA OSAM (@dvaosamklub)

U klubu će do kraja godine svirati i Mayalesi, u gostima će biti čudna Muzika iz Šibenika, održat će se program Cycle, a tu je i redovni program Živa voda, koji će se raditi u suradnji s izdavačkom kućom Menart i biti posvećen novim, nadolazećim, ali većini ljudi već prepoznatljivim imenima.

Karte za događaje kreću u prodaju već sutra, a klub će raditi s kapacitetom od 250 ljudi, dok bi u njega inače stalo oko 400 ljudi. Za ulazak je potrebna covid potvrda.

“Ne mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan, nije nitko s alternativne kulturne scene tko se bavi organizacijom događanja. No prilagođavamo se okolnostima i dajemo sve od sebe da se barem neka kulturna događanja održavaju”, zaključuje Vedran Meniga.

Moglo bi Vas zanimati