25
svi
2022
Vijesti

Objavljujemo kompletan line-up festivala Let's Rock: Jedna tvrđava, dva dana, tri pozornice, 20 izvođača

Let's Rock Festival

Let's Rock Festival

share

Točno mjesec dana ostalo je do početka Let’s Rock festivala koji treću godinu zaredom označava početak ljeta u Šibeniku. Vrijeme je stoga za otkrivanje ostatka izvođača koji će 24. i 25 lipnja nastupiti na tri pozornice tvrđave sv. Mihovila! Ranije najavljenim imenima pridružuju se: Diskodelija, Đutko i plodovi zemlje, KOIKOI, LELEE, Marinada, Porto Morto, Pseća plaža, Srklet i Willow Avenue!

„Zajedno s izvođačima koje smo najavili u prvom valu, ovim smo kompletirali ovogodišnji line-up kojeg čine trenutno najzvučnija imena regionalne alternativne scene. Nekima je ambijent Tvrđave sv. Mihovila već dobro poznat, a neki nam dolaze prvi put i uopće ne sumnjamo da će svi oni zajedno ponovno napraviti super atmosferu na kakvu smo navikli na Let’s Rocku“, poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik.

Šibenska Diskodelija je među onima koje na Tvrđavi sv. Mihovila slušamo prvi put. Ovaj četveročlani post-punk/rock/noise bend na Let’s Rocku će svirati stvari s posljednjeg hvaljenog albuma Sveluzija, no čut ćemo i neke njihove starije stvari.

Dobro poznata ličnost na alternativnoj glazbenoj sceni je i Tomislav Đudarić kojeg znamo kao bivšeg gitarista Svemirka, a na Tvrđavu sv. Mihovila dolazi kao Đutko u pratnji benda Plodovi zemlje.

„Stiže nam i beogradski bend KOIKOI koji je nedavnim nastupom u klubu Azimut oduševio publiku tako da smo uzbuđeni što ćemo ih imati priliku slušati i na Mihovilu. Još jedno ime koje je zaintrigiralo regionalnu scenu je i slovenski post-punk/indie-rock bend LELEE sa svojim prepoznatljivim zvukom i vokalom koji zanimljivo kombinira makedonski i srpski jezik“, ističu iz Tvrđave kulture.

Iz Rijeke u Šibenik dolazi bend Marinada iza kojeg je već tridesetak studijskih albuma, a na Let’s Rocku će predstaviti novi album Gubljenje vremena.

Tu je i šibenskoj publici još jedno također dobro poznato ime – Porto Morto, jedan od produkata zagrebačkog JeboTon kolektiva. Momci su u ožujku napunili Tvornicu kulture te napravili koncert za pamćenje, stoga ih se s jednakom radošću i nestrpljenjem dočekuje kao i na prvom Let’s Rocku!

Iza zanimljivog imena Pseća plaža krije se audio-skupina iz Zagreba čija se glazba može okarakterizirati kao spoj mnogih glazbenih utjecaja, a zvuči kao pejzaž urbane džungle i opuštene atmosfere klasičnih šansona preslikanih u formu zvučnog zapisa.

– Line-up zaokružujemo sarajevskim bendom Srklet koji je dobro poznat po svojim live svirkama, a nastup na Mihovilu im je ujedno i prvi u Hrvatskoj te bendom Willow Avenue s Mary May (Marija Butirić), koja je na Let’s Rocku nastupila lani, a sada se vraća u društvu Jakše Perkovića i Ante Perkovića – najavljuju iz Tvrđave kulture.

Navedena imena tako se pridružuju onima najavljenima u prvom valu: Hram, BluVinil, Bad Daughter, Rolo, Fantom, Fire in Cairo, freekind., Irena Žilić, Luul, Miriiam i Trokut. Svi oni mijenjat će se na tri bine, PARKing stageu, pozornici ispod tribina i glavnoj ljetnoj pozornici ispred kojih će se ove godine vjerujemo plesati u najvećem broju do sada budući da se prethodne dvije godine Let’s Rock održavao pod ograničavajućim epidemiološkim mjerama.

Festivalske ulaznice su po cijeni od 230 kuna dostupne na sustavima Eventim i Croatia Tickets, dok su od danas na Eventimu dostupne i dnevne ulaznice po cijeni od 150 kuna.

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10 posto kupnjom ulaznice na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Kako ne biste propustili niti jednu novost vezanu za treće izdanje festivala, pratite službeni Instagram profil Let’s Rock festivala,

Moglo bi Vas zanimati