21
velj
2023
Vijesti

OFF ciklus Zagrebačke filharmonije

Od tube do Harryja Pottera

OFF CIKLUS_OD TUBE DO HARRYJA POTTERA

share

Od tube do Harryja Pottera – bezbroj glazbenih doživljaja očekuje nas na najnovijem koncertu u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, koji će se održati ovog petka 24.2. u 19:30 sati u dvorani Lisinski.

Zagrebačkom filharmonijom ravnat će naš sjajni maestro Alan Bjelinski, a program koji nikog neće ostaviti ravnodušnim otvorit će Suita iz Hrvatske, uspješnica na repertoaru Zagrebačke filharmonije našeg skladatelja i kontrabasista u Zagrebačkoj filharmoniji Dubravka Palanovića.

Slijedi jedno sasvim novo djelo – Koncert za tubu i orkestar skladatelja, aranžera i producenta Dalibora Grubačevića. Koncert je napisan za još jednog člana Zagrebačke filharmonije, tubista-virtuoza Krunoslava Babića. Grubačević se među ostalim istaknuo kao filmski skladatelj zavidne međunarodne karijere, tako da s posebnim zanimanjem dočekujemo premijeru njegova novog djela u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije.

Finale koncerta rezervirano je za pravu glazbenu poslasticu – Harryja Pottera i legendarnog skladatelja filmske glazbe Johna Williamsa. Više od pola sata najpoznatijih tema iz Zatočenika Azkabana, Odaje tajni i Kamena mudraca pokazat će zašto Williamsa i dalje smatramo glazbenim kraljem Hollywooda.

Ulaznice osigurajte na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski ili u sustavu ulaznice.hr.

Koncerti u Off ciklusu uvijek su zanimljivi, ponekad iznenađujući ili zabavni – te redovito off, a ovaj najnoviji, koji će se održati ovog petka 24.2. pun je glazbenih doživljaja koje jednostavno ne smijete propustiti!

– Zagrebačka filharmonija

Moglo bi Vas zanimati