29
ožu
2023
Vijesti

Nastupi u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru

Parni valjak ponovno na pozornici

Parni valjak koncerti

share

Nakon što su predstavili novu pjesmu “Moja glava, moja pravila” feat. Igor Drvenkar i time potvrdili da nastavljaju dalje, Parni valjak sada najavljuje i prve ovogodišnje koncerte. Pred svoju publiku stižu već u svibnju ove godine, nastupima u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru.

Seriju koncerata koje publika može očekivati kroz godinu Parni valjak započinje 6. svibnja u zadarskom klubu Arsenal, a zatim slijede nastupi 10. svibnja u riječkom Pogonu kulture, 26. svibnja u ljubljanskoj Cvetličarni te 27. svibnja u mariborskom ŠTUK-u. Ulaznice za sve koncerte u prodaju kreću od petka, 31. svibnja u 12:00 putem sustava Eventim.

„Klubovi su mjesto gdje se Valjak uvijek odlično osjeća, pa će i prvi ovogodišnji koncerti krenuti iz manjih prostora. To je veliki logistički i produkcijski posao, ali svi jedva čekamo ponovno krenuti na put. Repertoar se uvježbava svaki dan i mogu vam reći da zvuče izvrsno” otkriva Dino Bahtijarević, menadžer benda Parni valjak.

Parni valjak prošlog je tjedna nakon nekoliko mjeseci nagađanja i iščekivanja predstavio novu autorsku pjesmu “Moja glava, moja pravila” feat. Igor Drvenkar, zajedno s pratećim videospotom. Glazbu i stihove potpisuje Husein Hasanefendić Hus, autor bezvremenskih klasika Parnog valjka koji su odgojile generacije slušateljica i slušatelja. Pjesma je nastala prije nekoliko mjeseci, tražila je svoj glas i u kadru se pojavio upravo Igor Drvenkar, koji je svojom energijom, pristupom i glasom osvojio simpatije članova benda.

Novi singl dočekan je uz pozitivne reakcije publike iz čitave regije, a zahvalnost tome Parni valjak je izrazio i na svojim društvenim  mrežama: „Hvala vam na nevjerojatnoj podršci u našem novom poglavlju. Vi ste nam potvrda da radimo na dobar način i to nam je uvijek najvažnije”.

Nakon objave nove autorske pjesme, jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima nastavlja i s koncertima. Najavljeni nastupi u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru prvi su u nizu koncerata koje će Parni valjak održati kroz godinu. Bend koji je obilježio gotovo pola stoljeća regionalne glazbene povijesti ulazi u novo poglavlje, jer kako i sami potvrđuju, bez sviranja jednostavno ne mogu.

Ulaznice za najavljene koncerte u prodaji će biti dostupne od petka, 31. ožujka, točno u podne, putem sustava Eventim.

Moglo bi Vas zanimati