29
ožu
2023
Vijesti

Jedan najutjecajnijih rock bendova svih vremena

The Cult se vraća u Zagreb

The Cult

The Cult

share

Britanska rock institucija The Cult vraća se u Zagreb, na stadion Šalata u petak 30. lipnja 2023.

Točno šest godina nakon nastupa na krcatoj Šalati, legendarni bend dolazi na omiljeni gradski prostor na otvorenom i dalje predvođen osnivačima i glavnim autorskim polugama Ianom Astburyjem i Billyjem Duffyjem. The Cult u Zagreb dolaze u sklopu velike turneje koja ih na krilima novog abuma Under The Midnight Sun vodi po Europi i UK.

Aktualni jedanaesti album potvrđuje da su The Cult kultno ime rocka, a mediji se slažu u tome. Metal Planet Music novi album koji opisuje svijet oko nas naziva trijumfalnim dok Ghost Cult Mag kaže da njime bend potvrđuje da je vrhunski. Ultimate Classic Rock hvali osam pjesama i vječni fenomen Duffyjevih gitara i Astburyjevog baritona, Louder Sound kaže da se Cult vraća najboljoj verziji sebe, a Pop Matters da Under The Midnight Sun spada u ključne albume benda.

Kao jedan od najvećih hard rock bendova svih vremena The Cult su gradili povijest žanra i upisali se u glazbene enciklopedije sa singlovima poput “She Sells Sanctuary”, “Rain”, “Fire Woman”, “Sweet Soul Sister” ili “Lil’ Devil”, “Wild Flower”. Veliki open-air spektakl na Šalati bit će prilika za proći kroz četiri desetljeća karijere jednog od najboljih rock bendova i miljenika domaće publike.

Prve ulaznice bit će dostupne u četvrtak 30. ožujka od 10:00 i to kroz LAA newsletter. Javna prodaja kreće dan kasnije, u petak, 31. ožujka u 10:00 po cijeni od 39 eur. Od 16. travnja do 29. lipnja cijena će im iznositi 43 eur, a na dan koncerta 47 eur. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Dallas Music Shop Rijeka, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.

Moglo bi Vas zanimati