14
lip
2023
Vijesti

Parni valjak ovog listopada stiže u Tvornicu kulture

Parni valjak

Parni valjak u Cvetličarni / Foto: Jaka Rogelj

share

Nakon što su svoje novo poglavlje uživo predstavili proljetnom turnejom u klubovima u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru, Parni valjak za jesen najavljuje i koncertni datum koji se s nestrpljenjem iščekivao – onaj u Zagrebu.

U utorak, 10. listopada stižu i na pozornicu kultnog zagrebačkog kluba – Tvornice kulture!

Ulaznice kreću u prodaju ove srijede, 14. lipnja točno u podne.

„S obzirom na odluku da izvrtimo klupske pozornice, stižemo i na zagrebačko odredište! Jednako smo uzbuđeni kao da je u pitanju Arena, ako ne i više od toga. Vidimo se u Tvornici kulture!”, poručuju članovi benda i ističu kako s nestrpljenjem iščekuju ovaj nastup pred publikom u Zagrebu.

Krajem ožujka Parni valjak je objavio novi autorski singl “Moja glava, moja pravila” i time potvrdio nastavak svoje priče, u obliku novog poglavlja u kojem im se pridružio Igor Drvenkar. Ova odluka dočekana je uz snažnu podršku njihove vjerne publike, koja je do svog punog izražaja došla na dosad održanim koncertima u sklopu klupske proljetne turneje.

Već s prvim taktovima pomno odabranog koncertnog repertoara, kojeg čine svevremenski klasici poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, i “Zastave”, generacijski raznolika publika oduševljeno je prihvatila ovo novo poglavlje jednog od najznačajnijih bendova u regiji.

„Bez svirke gubimo svoj smisao”, ističu, a svoju energiju i srž djelovanja nastavljaju dijeliti upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju – na pozornici. Nakon što su svoju koncertnu snagu iznijeli u zadarskom Arsenalu, riječkom Pogonu kulture, ljubljanskoj Cvetličarni i mariborskom ŠTUK-u, Parni valjak će u ljetnim mjesecima održati i nekolicinu iznimnih open-air nastupa; već 24. lipnja će nastupiti u pulskom Kaštelu, a zatim 28. lipnja i na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Njihov koncert u Tvornici kulture bit će vrhunac ovogodišnjih koncertnih aktivnosti, a pred publiku ovog kultnog zagrebačkog koncertnog prostora stat će 10. listopada. Ulaznice su dostupne u prodaji od srijede, 14. lipnja točno u podne, putem sustava Eventim, po pretprodajnoj cijeni od 20 eura za early bird (limitirani broj dostupnosti) te 25 eura za regularnu kategoriju. Na dan koncerta iznosit će 30 eura.

Moglo bi Vas zanimati