14
lip
2023
Vijesti plus

IKEBANA I ADIJO, PAMET

Lačni Franz promovirao vinilna reizdanja

Lačni Franz

Oto Rimele i Zoran Predin

share

U zagrebačkom Dancing Bear Shopu održana je 13. lipnja promocija reizdanja prva dva albuma grupe Lačni Franz

Lačni Franz

Originalni članovi Lačnog Franza promovirali su reizdanja prva dva albuma

Lačni Franz umirovio se krajem prošle koncerte nastupima u zagrebačkom Hard Placeu, a u utorak, 13. lipnja uskrsnuo je u Dancing Bear Shopu. Doduše, nije bilo svirke, ali je održana kratka promocija reizdanja prva dva albuma benda – Ikebana i Adijo pamet. Osim Zorana Predina, koji je bio gotovo u svim postavama, nekoliko je riječi uputio i Oto Rimele, izvrestan inovativan gitarist koji je u doba najveće popularnosti benda prešao u Laibach. Kasnije se afirmirao na likovnom polju i lani je proglašen za jednoga od 20 najzanimljivijih likovnih umjetnika na svijetu.

Zoran Predin je rekao kako je jako zadovoljan reizdanjima koje je objavio Helidon, jer ploče sada ne pucketaju. U doba originalnog izdavanja Ikebane 1981. godine ploča je pričino pucketala jer je, kako je naveo, bolji granulat vinila otišao za ploču Nede Ukraden Zora je.

Najavio je kako će i ostalih sedam albuma koje je Lačni Franz objavio za Helidon biti reizdani na vinilu, uključujući Zadnju večerju koja je objavljena samo na CD formatu. Ne mi dihat za ovratnik i live-album Slišiš, školjka poje ti na tržištu će biti već ujesen.

Na ovaj način baština Lačnog Franza bit će dostupna i novim generacijama koje će se moći uvjeriti o kakvom je bezvremenskom bendu riječ.

Moglo bi Vas zanimati