26
sij
2022
Vijesti

Projekt PEZNT – "The Album 2022" dobitnik potpore na natječaju International Hrvatskog društva skladatelja

PEZNT

PEZNT /Dorian Matišić

share

Na Natječaj koji je bio otvoren od 6. prosinca 2021. do 23. prosinca 2021., a  kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja i glazbenih izdavača (publishera), svojih članova, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristigle su 4 prijave.

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom  odabira uzimani su u obzir sljedeći parametri:

  • profesionalnost i vjerodostojnost projekta vezano za međunarodni i globalni kontekst
  • umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
  • dosadašnji dosezi, ugled i značaj te realna prezentacija i plasman projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni i tržištu.

Stručno povjerenstvo koje čine Frano Đurović (predsjednik), Marko Matijević Sekul i Milan Majerović Stilinović u skladu s propozicijama i svrhom Natječaja odabralo je projekt PEZNT – The Album 2022., autora, izvođača i glazbenog producenta Tomislava Pasanca predloženog od strane IDM MUSIC d.o.o. iz Zagreba, kojega je Hrvatsko društvo skladatelja spremno financijski podržati u iznosu od 120.000,00 kn zavisno o razvoju i dokazanoj krajnjoj realizaciji predloženog projekta.

Glazbeni projekt i album PEZNT – The Album 2022 autora i producenta Tomislava Pasanca je promocija elektroničke urbane glazbe (house s elementima hip hopa, rapa, disca i popa) i obuhvaća skladanje 10 novih vokalno instrumentalnih pjesama, snimanje albuma u Zagrebu, Londonu i New Yorku, miks i mastering, produkciju po najvišim standardima svjetske produkcije, izdavanje albuma i u vinil izdanju, snimanje i izrada video spotova, te internacionalne promotivne turneje s nastupima u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, SAD-u i Australiji kao i nastupima u klubovima, festivalima, gostovanjima u radijskim emisijama, podcast streamovima i online portalima.

Stručno povjerenstvo je zaključilo da predloženi projekt ima argumentirani potencijal da se uistinu realizira u skorije vrijeme, koji je predstavljen kao zaokružena cjelina, a ne samo kao ideja projekta, iz kojeg je vidljiv realan plasman sadržaja projekta na međunarodnoj sceni, već postojeću prepoznatljivost, ugled i priznatost samog predlagača projekta na hrvatskom i internacionalnom tržištu, dokazanu i priloženu dokumentaciju kontakata sa stranim partnerima, izvođačima, producentima i diskografima koji su nedvojbeno spremni participirati u realizaciji samog projekta, te koji svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim materijalom ima najviše mogućnosti da predstavi hrvatsko glazbeno stvaralaštvo na međunarodnoj sceni.

Moglo bi Vas zanimati