15
lip
2023
Vijesti

Pine Fest: Sve je spremno za urbani open-air festival u središtu Samobora

Pine Fest 2023.

Pine Fest 2023.

share

Na festivalu nastupaju Hiljson Mandela, Jura Stublić & Film, Brkovi, Krankšvester, Grše i drugi, a ulaz je besplatan

Sve je spremno za četvrto izdanje Pine Festa. Ovog vikenda, u petak i subotu, 16. i 17. lipnja, središte Samobora ponovno će biti pretvoreno u oazu urbanih glazbenih žanrova zahvaljujući međužanrovskom, međugeneracijskom i među borovima smještenom open-air festivalu, a objavljen je i detaljan dnevni program zajedno sa satnicom nastupa.

Otvorenje prvog dana festivala pripast će mladom reperu Sjeni, koji će prvi stati na pozornicu festivala smještenu u parku ispred Centra za mlade Bunker. Nakon njega, u popodnevnim satima slijede nastupi pop-punk dvojca Luzeri te sve zamijećenije pop/r&b glazbenice i autorice Miach. U večernjim satima slijedi kombinacija rock, hip-hop i trap žanrova, budući da pred publiku stižu novovalne ikone Jura Stublić & Film, istaknuti reper Edo Maajka, vodeće ime nove hip-hop generacije Grše, dok će trap ikona Hiljson Mandela svojim energičnim nastupom privesti kraju prvi dan Pine Festa.

Subota će također biti u znaku kombinacije urbanih žanrova; tako će drugi dan festivala otvoriti sisačke snage Šarena pojava, val rock energije unijet će AC/DC tribute bend Ballbreakers, a zatim će pozornicu preuzeti neponovljivi Brkovi. Nakon njih, moćnu dozu hip-hop i trap zvuka pred publiku donose unikatni hip-hop duo Krankšvester, splitski reperi TTM, trap kolektiv Buntai, dok će ovogodišnje izdanje festivala kraju privesti mladi drniški reper Peki.

Pine Fest po četvrti put postavlja Samobor na festivalsku mapu urbanih događanja u Hrvatskoj, a i ove godine održat će se u samom središtu grada, u parku ispred Bunkera, mjestu okupljanja mladih iz Samobora i okolice. Festival svoja vrata oba dana otvara u 19:00 sati, a ulaz je besplatan, dok su dnevni program i satnica festivala dostupni na Instagram i Facebook stranicama.

Moglo bi Vas zanimati