09
pro
2021
Vijesti

Počinje prvi krug glasanja za četvrto izdanje Rock&OFF nagrade!

Rock&Off

Rock&Off

share

Bližimo se kraju 2021. godine, koja je unatoč pandemiji bila bogata sjajnim izdanjima hrvatskih glazbenih snaga, a to znači samo jedno – sve bliže je i četvrta dodjela nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&OFF!

Žiri sastavljen od 89 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija će od 11. do 20. prosinca u prvom krugu predložiti svoje favorite te ćemo saznati tko je po njihovom odabiru ostavio značajan trag ove godine te ušao u prijedloge za nominacije nezavisne novinarske glazbene nagrade.

„Veselimo se svim ovogodišnjim prijedlozima koji će još jednom dokazati da se je hrvatska rock&off glazbena scena izrazito talentirana i kreativna te da ćemo, tko god bude finalno odabran i ove godine u Tvornici kulture uživati u brojnim kvalitetnim nastupima”, rekao je Hrvoje Horvat, umjetnički direktor nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

Rock&OFF nagrada ponovno će se dodijeliti u deset kategorija, a žiri će odlučiti tko će odmjeriti snage u kategorijama Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak godine, Koncertni izvođač godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine, Electro&Off izvođač godine te će se ponovno dodijeliti i Iskonova nagrada publike.

Skener, Radio i Mala škola Rock&OFFa samo su neki od projekata proizašlih iz ove nagrade, a ove godine nagrađeni i nominirani izvođači iz kategorije Veliki prasak bili su i dio prve Rock&OFF turnejeJ.R. August, Je Veux, Aklea Neon, BluVinil, Ogenj i The SIIDS nastupili su u sedam hrvatskih gradova u kojima publika nema često priliku poslušati mlade i kvalitetne bendove, kao što je to slučaj u većim gradovima u Hrvatskoj.

Četvrta dodjela nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off održat će se 5. veljače 2022. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture, a organizatori nagrade najavili su kako će se dodjela održati uživo, sukladno epidemiološkim mjerama na snazi.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison.

Moglo bi Vas zanimati