17
velj
2022
Vijesti

PREMIJERA: Fire In Cairo - "Running Over Me"

Fire in Cairo

Fire in Cairo

share

Kao prethodnicu novog albuma High Degrees zagrebačka grupa Fire In Cairo ubacuje singl “Running Over Me” s pripadajućim spotom koji je i prije snimanja izazvao pozornost.

Ekipa je diljem gorske i planinske Lijepe naše tražila prikladne eksterijere, sve dok ih nije pronašla u Gorskom Kotaru na granici sa Slovenijom, uz rijeku Kupu  i oko Broda Moravica. Ti predjeli najbolje su dočarali netaknutu, prelijepu, ali također i surovu prirodu. Jedino su još trebali iznači benzinsku crpku kao mjesto pucnjave. I našli su je! U Šišljaviću, nedaleko Karlovca, staru 40 godina koja može podsjetiti na američke crpke u pustinji ili pustim krajevima.

Ideja i jest bila napraviti spot o „lovcima i lovini“, „strahu od nepoznatog  – najveće strahu od svih strahova“ pri čemu je poticaj davao kultn i film „Duel“ Stevena Spielberga iz 1971. sniman u američkoj pustinji Mohave. Dennis Weaver glumi poslovnog čovjeka koji automobilom ide kroz pustinju Mohave, a terorizira ga nepoznati i cijelo vrijeme nevidljivi vozač tegljača.

Neobičan bend Fire In Cairo u singlu koji traje sedam minuta, koliko i spot, daju naslutiti novu pojavnost na domaćoj sceni, potpuno odudarajuću od svakodnevne prakse.

U glavnoj ulozi je frontmen i autor Mate Ponjević. Jedino u kadrovima gdje se pojavljuju oba lika (antagonist i protagonist) ukazuje se Patrick Potočki. Redatelj je Marko Dalić. U pjesmi se inače kao back vokal pojavljuje Mary May, a na albumu High Degrees vokalno grupu Fire In Cairo podupire i Bad Daughter. Album će LAA objaviti u ožujku, a izlazak vinilnog izdanja očekuje se u lipnju ove godine.

Moglo bi Vas zanimati