22
velj
2023
Vijesti

Radionica za mlade skladatelje uz SO HRT-a pod vodstvom Pascala Rophéa

Pascal Rophé i SO HRT foto: Jasenko Rasol/HRT

share

Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu u sklopu novopokrenutih radionica za studente dirigiranja i kompozicije, namijenjenih pružanju prilike za rad s iskusnim dirigentima i profesionalnim ansamblima, nastavlja s radionicom za mlade skladatelje.

Simfonijski orkestar HRT-a

Ovaj petak, 24. veljače u studiju Bajsić održat će se radionica za mlade skladatelje uz Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Pascala Rophéa.

Pascal Rophé

Mo. Pascal Rophé (Foto: Matej Grgić)

Sa svojim skladbama sudjelovat će studenti kompozicije, te je zamišljena kao dijalog između autora (studenta kompozicije), orkestra i mentora s ciljem stvaranja djela na što sveobuhvatnijoj razini.

Nakon dirigentske radionice održane 16. prosinca prošle godine pod vodstvom maestra Pascala Rophéa uz Simfonijski orkestar HRT-a, te one održane 6. i 7. veljače,  uz Zbor HRT-a pod vodstvom Tomislava Fačinija, svoje nove skladbe (u nastanku) uz Simfonijski orkestar HRT-a “isprobat” će studenti kompozicije Danijela Bošnjak, Lovro Stipčević, Sara JakopovićTomislav Krobot i Vigo Kovačić, i to pod vodstvom maestra Pascala Rophéa. Skladbe će u svibnju biti i studijski snimljene.

Održava se u dva termina, od 10 do 13 sati te od 18 do 21 sat, a zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu: [email protected].

klavir

Foto: Matej Grgić

Upravo je o važnosti pedagogije i ulaganja u podršku mladim glazbenicima, ali i publici, maestro govorio prije početka svog mandata, u ekskluzivnom intervjuu koji je dao za naš portal, a možete ga pročitati ovdje.

Moglo bi Vas zanimati