26
tra
2023
Vijesti

Novi rezidenti Revelina: Ovog će ljeta svakodnevno svirati osam DJ-eva iz cijele regije

Culture Club Revelin, Dubrovnik

Culture Club Revelin, Dubrovnik

share

Culture Club Revelin ovog ljeta širi tim resident DJ-eva. Na pozornici 22. najboljeg kluba na svijetu svakodnevno će svirati čak osam DJ-eva iz cijele regije: Alex G, Andrew Meller, BoZZo, DANCElectric, DJ Speed, El Maar, Kosta Radman i Mike Vale.

Organizator ljetnog klupskog programa, osnivač projekta DANCElectric (Œ) i dugogodišnji resident Revelina, Filip Sulić, započeo je svoju karijeru kao DJ 1996. godine. Dijelio je pozornicu s brojnim poznatim producentima i DJ-ima, kao što su Carl Cox, Fatboy Slim, John Summit, Gorgon City, Artbat, Dixon, Luciano, Marco Carola, Richie Hawtin, Jamie Jones, Hot Since82, Solardo, Idris Elba, Bob Sinclar, Claptone, MK, Paul Van Dyk, Roger Sanchez, ANNA, Mind Against, Eelke Kleijn, Ben Bohmer, Claptone, CamelPhat, Eli Brown, Dennis Cruz, Adam Bayer, Above&Beyond, Nic Fanciulli i brojni drugi. Također, vrijedi spomenuti Filipove setove na svjetski poznatom stream projektu Cercle (Live) 2019. sa Hot Since82, nastupima na Ultra Music Festival (Resistance stage) 2019., LMF festival main stage 2021., Cercle festivalu u Parizu 2022., radijsku emisiju na Toolroom radiju, čiji je vlasnik Mark Knight te je nedavno imao i nastup u Las Vegasu. Njegova projektna rezidencija u Culture Clubu Revelin seže od 2011.  te je nedavno potpisan ugovor do 2026. godine.

„Sezonski program uvijek je imao 4-5 resident DJ-eva, a ove godine smo proširili ukupni program. Samim time stvorila se potreba za dodatnim resident “snagama”, stoga smo ih i angažirali za 2023. godinu. Uloga resident DJ-a je iznimno bitan dio programa i ovisi o programu na dan nastupa – ako imamo gostovanje ovisno o izvođaču koji je headliner po njegovom žanru profiliramo i postavljamo DJ-a za nastup prije (warm-up) i nastup kasnije (closing – fade out) set. U slučaju da nemamo gostujućeg izvođača, vodimo se planom i projektom koji je ranije izrađen za svaki određeni dan u tjednu sa svakim pojedinim izvođačem, pri čemu gledamo da njihov glazbeni izričaj dođe što više do izražaja kad im dodijelimo set i satnicu. Osim residenata, napomenuo bih da su za atmosferu klupskih večeri u Revelinu neizostavni inžinjeri sa stage-a, VJ Rook & PhiberOptic“, istaknuo je Sulić.

Andrew Meller, na sceni je od 2009. godine. Njegova obrada bezvremenske ‘Insomnia’ Faithlessa, koja je dovela Andrewa do drugog mjesta na Tech Houseu i na ukupnoj ljestvici Beatporta 2018. godine kad je osvojio titulu Beatportove najkupovanije pjesme godine. Njegova izdanja nalaze se na nekima od najpoznatijih diskografskih kuća, uključujući Saved Records, Sola, Flashmob Records, Toolroom Trax, Kitball, Superfett i mnogih drugih. Klupski nastupi i festivali odveli su Andrewa diljem svijeta – Amsterdam Dance Event, BSH Amnesia, UNTOLD Festival i EXIT Festival, neki su od događaja na kojima je dijelio pozornicu s velikanima svjetske scene, uključujući Hot Since 82, Solomuna i Borisa Brejche.

Ovogodišnjim residentima pridružuje se i Mike Vale, poznat po svojim bombastičnim setovima za festivale i klubove, poput Ultra Europe, Ministry of sound i Revolution Carla Coxa u poznatom klubu Space Ibiza. Jedan je od Beatportovih 100 najprodavanijih izvođača svih vremena, te je bio izdvojen u prestižnim rubrikama The Ones To Watch i Hottest Tech-House Artists. Iako je njegov zvuk teško prepoznati, Mike ne može sakriti činjenicu da dolazi iz okruženja koje je zagovaralo grublji, avangardni, alternativni i tech zvuk. Ova se mješavina najbolje odražava u nekim od Mikeovih nedavnih klupskih pjesama, poput Back To You EP-u objavljenom na Strictly Rhythm, “Mint Twist” na Green Velvetu te remix “No Good” grupe The Prodigy. Mike je nedavno postigao još jedan Beatport House #1 i #2 za najprodavaniju house pjesmu godine na Beatportu sa svojim vrhunskim remixom klasika Dannyja Denaglie i Celede “Music Is The Answer” na Glasgow Underground, koja je postala hit na Coachelli i EDC Las Vegasu uz podršku Fishera, Chrisa Lakea, Claptonea, Fatboy Slima, Hot Since 82 te BBC Radija 1.

Kosta Radman na sceni je od 2009. godine. Njegovo glazbeno putovanje počelo je u tinejdžerskim godinama, koristeći samplere i sintisajzere kako bi se izrazio kroz elektroničku glazbu. Kostin prvi službeni singl “Bellerophon” prikupio je podršku mnogih superzvijezda DJ-a 2011. godine, uključujući: First State, Abela Ramosa, Davida Torta, Nina Anthonyja, Haagenara & Albrechta i Dirty Secretza; a pjesma je postala instantni hit u cijelom svijetu tek nakon što ju je internetska zajednica slučajno proglasila novim singlom Swedish House Mafie. Svojim energičnim DJ nastupima u klubovima i na festivalima diljem regije, Kosta oduševljava ljubitelje elektroničke glazbe, a pozornicu je dijelio sa svjetskim DJ superzvijezdama kao što su: Tiesto, Hardwell, Lost Frequencies, Showtek, Nicky Romero, DVBBS, Swedish House Mafia, Alesso, Michael Calfan i mnogi drugi.

El Maar rođen je 1998. godine u Travniku, a svoju glazbenu karijeru započeo je u razvijati u Dubrovniku. Njegov zvuk jedinstvena je mješavina deep, melodic i afro housea, a njegova izdanja potpisale su glazbene kuće The First Call, Bach Music i Deepnd Records. Sa samo 24 godine, El Maar je postigao brojne uspjehe te nastavlja producirati svoju glazbu.

BoZZo je 22-godišnji DJ iz Dubrovnika koji se počeo baviti miksanjem glazbe sa samo 16 godina. Njegov glazbeni stil koji preferira mješavina je melodic, progressive, deep and tech house te indie dancea, a ističe kako mu je najveća prilika do sad rezidencija u Culture Clubu Revelin, 22. klubu na svijetu prema ljestvici DJ Mag-a.

Ove godine rezidenciju u Culture Clubu Revelin po prvi put preuzima i DJ Alex G, koji je započeo karijeru kao 18-godišnjak puštajući glazbu za prijatelje na kućnim zabavama. Tijekom godina svirao je u noćnim klubovima u Dubrovniku, Splitu i Makarskoj,  kao što su, Latino club Fuego, Vanilla Club, Makarana Club, i GoldenCube. Neki od umjetnika s kojima je dijelio pozornicu su Danny Roma, Amor House, Nicola Fasano i drugi. Uglavnom se fokusira na sviranje komercijalnih klupskih hitova, r’n’b i hip hopa, ali njegova prava ljubav je house i progressive house glazba.

Organizator klubskog programa istaknuo je da je u Hrvatskoj gotovo nemoguće uspjeti preko noći, što je nekim od inozemnih izvođača pošlo za rukom. „Jako bitna činjenica je da svima mora biti jasno da smo na iznimno malom tržištu i da bi uspjeli strpljenje, rad i trud su od iznimne važnosti. Talent se uvijek prepozna – samo budite uporni, vrijedni i doći će vaše vrijeme“, poručio je Filip mladim DJ-evima koji tek započinju svoju glazbeni put.

Osim Filipa Sulića, svoju dugogodišnju rezidenciju nastavlja Ivan Krmek, poznat pod umjetničkim imenom DJ Speed. Za DJ pultom je već više od 24 godine, stoga je postao već poznato ime glazbene industrije u Hrvatskoj, a i šire. Njegova rezidencija u Revelinu traje više od 13 godina te je kombinacijom house, tech-house, melodic house, techno mikseva i zarazne energije postao neizostavan član Revelin tima. Ivanova strast prema glazbi i predanost miksanju priskrbili su mu reputaciju jednog od najvještijih DJ-eva u regiji.

Pozitivan utjecaj rezidencije u Revelinu očitovao se i u karijeri Filipa Sulića. „Što se tiče moje karijere i kluba Revelin, dobio sam neizmjerno više nego što sam očekivao. Neopisivo sam sretan i zahvalan na ukazanoj prilici, ali bez svog tima “manijaka” teško bi sam uspio realizirati pola od odrađenog. Sada smo si postavili jedan visoki cilj, a ako pogledate do sada otkriveni program za ljetnu sezonu, dobit ćete jedan mali uvid u kojem smjeru idemo i kolike su nam ambicije“, izjavio je DANCElectric, dodavši da će kompletan line-up za ljetnu sezonu Revelina biti objavljen kroz idućih nekoliko tjedana.

Moglo bi Vas zanimati