26
tra
2023
Porin

30. godina glazbene nagrade

Porin: Tko su najbolji novi izvođači ove godine?

Zvonimir Radišić, Miach i Marko Bošnjak

Zvonimir Radišić, Miach i Marko Bošnjak

share

U trideset godina glazbene nagrade Porin, svake je godine posebna pozornost usmjerena na one koji dolaze.

Radi se o kategoriji Novi izvođač godine u kojoj su kategoriji nagradu primili na počecima svoje karijere danas velikani poput Alena Vitasovića, Maje Blagdan, Ede Maajke, grupe Dalmatino i mnogih drugih. Ove godine nominaciju su zasluženo zaradili Marko Bošnjak, Miach i Zvonimir Radišić. Upoznajte ih u nastavku, a pobjednika saznajte u petak, 28. travnja na svečanoj dodjeli glazbene nagrade Porin.

 

Marko Bošnjak

Nakon što je prošle godine fantastičnim nastupima na Dori s pjesmom “Moli za nas” i Splitskom festivalu s “Pjesmom za kraj” privukao pažnju publike, početkom ove je godine očarao publiku pjesmom “Spokojan”, koju je publika nagradila Cesaricom za Hit siječnja. Tako je zaradio i nominaciju za Porin, nakon čega je objavio novi, trenutno aktualni singl “Nema”. Publika ga obožava zbog jedinstvene emocije u interpretaciji djela u kojima redovito spaja tradicijske elemente s modernim zvukom pop glazbe s autorskim potpisom Vlahe Arbulića i Mihovila Šoštarića Lockrooma.

 

Miach

Miach, pravog imena Mia Čičak, publici se predstavila prije samo godinu dana objavivši pjesmu “Budi tu” koju potpisuje s producentom Mihovilom Šoštarićem, poznatijim kao Lockroom, Vlahom Arbulićem, Anyom G i Tiom Miljanović. Već se tada u njezinu pogledu i glasu dalo naslutiti da bi ova djevojka mogla biti jako zanimljiv potencijal na sceni, no ono što je isporučeno novim EP izdanjem uistinu je nadmašilo sva očekivanja. Pjesma „NLO“ osvojila je radijski eter te se s punim pravom našla u konkurenciji pjesama godine, odnosno u konkurenciji za hit godine nagrade Cesarica. Koncertno je debitirala na festivalu Lil drito iz Tvornice pred prepunom zagrebačkom Tvornicom Kulture, no trenutno se najglasnije priča o njenom uspješnom nastup na Dritu iz Boćarskog. EP Između nas broji zavidne brojke slušanosti na streaming servisima, a pjesma „NLO“, zbog visoke prisutnosti u radijskom eteru svojevremeno je bila ‘najshazamanija’ u Hrvatskoj. Ona je i autorica, jedna od rijetkih domaćih u r’n’b žanru, a svoje pjesme stvara u suradnji s talentiranim producentom Mihovilom Šoštarićem Lockroomom. 

 

Zvonimir Radišić

Nakon što su se gotovo pet godina pripremale, autorske skladbe mladog riječkog glazbenika Zvonimira Radišića ugledale su svijetlo dana sredinom prošle godine na njegovom albumu prvijencu New Horizons. Riječ je o jazz albumu na kojem se nalazi sedam skladbi koje je pisao i aranžirao Zvonimir, a izvodi ih Zvonimir Radišić Trio, odnosno Henry Radanović na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima te Radišić na gitari. Gošće na albumu su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, vrsne klasične glazbenice, a upravo zahvaljujući toj suradnji na albumu se dogodio izvrstan spoj tradicionalnog jazz i klasičnog izričaja što album čini originalnim.

Moglo bi Vas zanimati