24
sij
2023
Vijesti

Ususret dodjeli

Rock&Off: rock je mrtav - živio rock!

Rock&Off

Rock&Off

share

Nositelji naslovne kategorije ovogodišnje Rock&Off nagrade su Djeca!, Ministranti, Sleepyheads, The Black Room i Tidal Pull. Tko je među njima najuspješnije iskombinirao rock i off u svojoj glazbi, saznajemo 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici.

Rock&Off, Djeca!

Rock&Off, Djeca!

Djeca! su duo kojeg čine Bruno Žabek i Benjamin Mjeržva. Iako nisu prvi domaći bend s tim imenom, Bruno i Benjamin profesionalno su vezani za predškolski odgoj. No, njihova glazba nema veze s kašicama i pelenama: oni su nabrijani, glasni i puni energije. Hm, možda ipak ima?

Rock&Off, Ministranti

Rock&Off, Ministranti

“Rock je mrtav!” proglasili su riječki Ministranti na čelu s autorom Draženom Baljkom (Let 3). Ovom provokacijom skrenuli su pažnju na sebe da bi na kraju svojom svirkom u potpunosti dokazali suprotno: rock je živ, glasan i postojan, na svojoj staroj riječkoj adresi!

Rock&Off, Sleepyheads

Rock&Off, Sleepyheads

Sleepyheads su već godinama dobro čuvana zagrebačka klupska tajna. Bez očite želje da probiju rampu naplatne postaje Lučko i pokaže što znaju ostatku zemlje, Sleepyheads suvereno održavaju redovne rituale za svoje vjerno rock pleme, a pjesme autora Vedrana Šuvaka inspiracija su za generacije nadolazećih književnika i likovnjaka.

Rock&Off, The Black Room

Rock&Off, The Black Room

Još jedni predstavnici Ri-rocka ovogodišnje nagrade su The Black Room. Njihov album “Motel Monaco” nije prošao nezapaženo, a kritiku je posebno zaintrigirala njihova mješavina žestokih riffova i smisla za pop melodiju. Da, najbolje stvari izlaze iz tamnih soba!

Rock&Off, Tidal Pull

Rock&Off, Tidal Pull

“Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini” naslov je albuma prvijenca benda Tidal Pull, ako je uopće postojala dilema zašto ih se naziva prvacima big indie žanra. Teme i inspiraciju svojih inozemnih kolega prenijeli su na hrvatski jezik, a svoj pohod na velike festivalske pozornice započeli su s pozornice KSET-a, uz pomoć publike koja ih je od samog početka prepoznala kao svoje.

Ove godine svi fanovi rock i žanrovski povezane glazbe mogu dati svoj glas jednom od 20 nominiranih izvođača, a najsretniji će biti nagrađeni izuzetno vrijednim glazbenim poklonima iz Bowers&Wilkins asortimama. Za Iskonovu nagradu publike nominirani su:

Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull.
Glasovati se može jednom dnevno do 1.2.2023. godine, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture 3.2.2023. godine.

Moglo bi Vas zanimati