24
sij
2023
Vijesti plus

Prisjetite se uspješnica

Cesarica - hitovi kroz godine

share

Pred nama je 7. izdanje svečane dodjele glazbene nagrade Cesarica

Cesarica ima posebno mjesto na domaćoj glazbenoj sceni jer je jedina glazbena nagrada koju dodijeljuje direktno publika. Tijekom cijele godine glasuje za svoje favorite, a na samom kraju, odabire pjesmu za koju se s punim pravom može reći da je obilježila cijelu godinu, a koja se u finalnoj večeri proglašava hitom godine. Prisjetimo se svih dobitnika ove kategorije.

 

Cesarica 2017. 

Nina Badrić – “Dani i godine“

(N. Badrić, P. Martinjak/N. Badrić, P. Martinjak/P. Martinjak)

Prva Cesarica za hit godine pripala je Nini Badrić i Predragu Martinjaku za pjesmu „Dani i godine“. Optimistična ljubavna pjesma nastavila je uspješan niz hitova koje je napisala i interpretirala Nina Badrić. Ova pjesma je i danas sastavni dio radijskog etera, a Nina se u međuvremenu može pohvaliti i s velikim rasprodanim koncertom u zagrebačkoj Areni 2020. godine.

 

Cesarica 2018.

Petar Grašo – “Ako te pitaju“

(T. Huljić/V. Huljić/P. Grašo, T. Huljić, L. Škaro)

Ako vas pitaju koja je pjesma jedna od najčešćih odabira za prvi ples novopečenih bračnih parova, najčešći odgovor u cijeloj regiji zasigurno će biti „Ako te pitaju“, pjesma koju autorski s izvođačem Petrom Grašom supotpisuju supružnici Huljić. Obilježila je 2018. godinu, a danas se već može okarakterizirati titulom evergreena koji će još niz godina vezati slušatelje za najljepše trenutke života.

 

Cesarica 2019.

Franka Batelić – “Sve dok sanjaš“

(B. Mihaljević/N. Ninčević, J. Ninčević)

Franka je tada oduševljeno izjavila kako je ova pjesma za nju najposebnija do sada: „U ovoj pjesmi mogu se pronaći mnogi: supružnici, partneri, prijatelji, roditelji, djeca – svi oni koji nekoga neizmjerno vole.“ Pjesmu prati spot u režiji Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića, a predstavlja predivnu priču o krugu života gledanu očima majke, a prikazanu kroz godine, tj. sva četiri godišnja doba.

 

Cesarica 2020.

Zsa Zsa feat. Hiljson Mandela – “Ova ljubav“

(I. Hilje, A. Pecotić/I. Hilje, A. Pecotić/B. Šalamon)

Svježina modernog hip-hopa nije zaobišla ni Cesaricu pa je tako zanimljiva suradnja Zsa Zse i Hiljsona Mandele 2020. godine okrunjena titulom hita godine. Bio je to jedan od prvih Hiljsonovih izleta iz Kuku$a u solističke, često nazivane „mainstream“ vode, koje su ga danas odvele na poziciju jednog od najutjecajnijeg i najpopularnijeg izvođača i autora svoje generacije.

 

Cesarica 2021.

Petar Grašo – “Jel’ ti reka ko“

(T. Huljić/P. Grašo, V. Huljić/P. Grašo, T. Huljić, L. Škaro)

Druga Cesarica za hit godine obitelji Huljić i Petru Graši došla je prošle godine za pjesmu „Jel’ ti reka ko“. O kvaliteti ove pjesme slaže se i publika i struka koja je za ovo djelo imala samo riječi hvale. Mediteranski štih i izražena emocija uz strastvenu interpretaciju Petra Graše u potpunosti je opravdala titulu hita godine 2021.

Cesarica 2022.

Eni Jurišić & Matija Cvek – “Trebaš li me”

(M. Cvek, Z. Husnjak/M. Cvek/Z. Husnjak)

“Trebaš li me” je pjesma koja je dominirala 2022. godinom – radijskim eterom, streaming servisima i koncertnom publikom na mnogobrojnim nastupima Matije Cveka, ali i Eni Jurišić na kojima se očekivala s velikim nestrpljenjem. Matija Cvek i z++ nagrađeni su svim domaćim glazbenim nagradama, stoga je i publika i kritika bila složna – pjesma “Trebaš li me” bila je apsolutni hit godine.

 

Koja će se pjesma pridružiti ovom društvu, saznat ćemo 25. siječnja, na 7. dodjeli nagrade Cesarica. Dodjelu možete pratiti od 21:15 sati u televizijskom prijenosu na Drugom programu HRT-a.

Moglo bi Vas zanimati