02
velj
2023
Vijesti

Rock&Off sutra u Tvornici kulture - ne propustite!

/Matej Grgić

share

Mali jubilej nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off u znaku je najboljih imena domaće rock & off scene, a samo nas još dan dijeli do dodjele doslovno najteže nagrade.

Dodjela će se po peti put održati u zagrebačkoj Tvornici kulture s početkom u 20 sati, dok će tim Glazbe.hr dočekivati nominirane na Rock&Off carpetu od 19:30h.

Sve će biti moguće pratiti na YouTube kanalu nagrade Rock&Off te na portalu Glazba.hr

Donosimo vam deset razloga zbog kojih vrijedi pratiti nagradu Rock&Off u petak, 3. veljače 2023. godine.

1. U pet godina Rock&Off je postao nagrada na koju se svi glazbenici rado odazovu za nastup ili samo zabavu, a platforma Rock&Off-a iznjedrila je Rock&Off radio koji 24/7 emitira ovu vrstu glazbe, Rock&Off skener koji sustavno donosi presjek navedene scene na mjesečnoj razini, Rock&Off turneju koja u manjim gradovima u Hrvatskoj donosi najbolje od mlade rock&off scene, Malu školu Rock&Off novinarstva koja pokušava afirmirati mlade glazbene novinare te najveći glazbeni kviz u Hrvatskoj – Iskonov Rock&Off kviz s preko 2000 sudionika. Također za ovu godinu osim Toura i Školice najavljujemo novosti.

Rock&OFF bit će prvo događanje u Hrvatskoj koje će na Iskonovim TV platformama dobiti vlastitu glazbenu videoteku, koja će uz playliste i videospotove izvođača (bez reklama i ometanja) prikazati i autorske emisije u koprodukciji Unisona i Iskona. Također, ove godine će se pokrenuti i ljetni glazbeni kamp kojeg Iskonovci organiziraju s Unisonom i partnerima za talentiranu djecu koja si ne mogu priuštiti ljetovanje ni glazbeno mentorstvo/školovanje.

2. Najbolja rock&off imena domaće glazbene scene – Na pozornici Rock&Off-a će nastupiti Bad Daughter, Barbara Munjas, Djeca!, Eliot Alma, Filip Pavić, HRAM, Ivan Grobenski, Miach feat. Hiljson Mandela, St!llness i Tidal Pull. A tu je i koncert iznenađenja. Okupljene u Tvornici kulture očekuje pravo iznenađenje, a o kome se točno radi saznat ćemo na kraju same dodjele nagrada

3. Prijenos uživo dostupan je svima! Dodjelu petog Rock&Off-a moći ćete pratiti na YouTube kanalu nagrade, na brojnim domaćim portalima te na društvenim mrežama partnera.

4. Dodatne nagrade HDS ZAMPa – Veliki prasak godine po mišljenju žirija ovoga bi puta mogli postati Djeca!, Eliot Alma, Hram, Miach ili Tidal Pull. Dobitnica ili dobitnik će i ove godine ponijeti nagradu HDS Zampa u iznosu od 1500 eura.

5. Iskonova nagrada publike – svi zaljubljenici u dobru glazbu već godinama imaju zadnju riječ kada se radi o dobitnici ili dobitniku nagrade publike. Tko je najviše osvojio publiku saznat ćemo ovoga petka, a u konkurenciji su: Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui , Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull

6. Nagrade za životno djelo – Na petoj, jubilarnoj, dodjeli nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off nagradu za životno djelo dobit će Denis Mujadžić – Denyken i posthumno Ante Perković. Na dodjeli je pripremljen posebni hommage ovim legendama domaće scene

7. Žiri nagrade Rock&Off iz godine u godinu ima sve teži posao kada pričamo o broju izdanja na hrvatskoj rock & off sceni, a 87 članova žirija nije imalo lagan posao ni ove godine. U dva su kruga odabrali tko su izvođači koji su obilježili glazbenu 2022. godinu, a upravo njihov rad slavimo na dodjeli Rock&Offa.

8. Rock&Off turneja – Treći put zaredom svi će nominirani u kategoriji Velikog praska godine otići na Rock&Off turneju. Sjajna prilika za promociju mladih nada naše scene i naravno, puno dobrih uspomena.

9. Najbolji tulum u gradu – Nagrada Rock&Off od prvog je izdanja dobila zavidan nadimak najboljeg tuluma u gradu, a taj naziv organizatori iz godine u godinu nastoje opravdati. Naravno, ništa ne bi bilo moguće bez sjajne ekipe iza scene. Ove godine scenarij dodjele nagrade potpisuje grupa autora, voditeljice su Martina Validžić i Ida Prester, a genijalna scenografija je i ove godine djelo ruku 21 Production.

10. Podrška glazbi – Najvažniji razlog ostavili smo za kraj, a to je neminovno podrška glazbi. Svaki klik na streaming servise, svaki cent koji potrošite na merch glazbenika, ulaznice koje kupite za njihove koncerte, sve se to broji. Pozivamo sve zaljubljenike u dobru glazbu da i dalje podržavaju naše glazbenike te da naša scena i dalje raste.

Kompletan popis nominiranih možete provjeriti OVDJE.

“Najbolji tulum u gradu” odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora

Moglo bi Vas zanimati