21
pro
2023
Vijesti

Konkurencija nikad veća

Nominacije za Rock&Off i Elector doznajemo početkom siječnja

RockOff i Elector 2024.

RockOff i Elector 2024.

share

U iznimno aktivnoj godini za rock&off i elektroničku scenu tek će rijetki konkurirati za prestižne statue

Žiri Rock&Offa sastavljen od više od 90 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija službeno je završio uvodni dio glasanja za 6. izdanje nagrade. Između 11. i 18. prosinca ove godine predlagali su glazbene favorite koji bi mogli biti nominirani za sljedeću dodjelu.

Završetkom uvodnog dijela glasovanja već od 22. prosinca počinje drugi krug koji će trajati sve do 3. siječnja, a na uglednim je novinarima zadatak da prema vlastitoj stručnoj procjeni donesu odluku o glazbenicima koji su obilježili godinu na izmaku. Stručni žiri će nakon glasovanja odabrati po sedam nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po pet izvođača u ostalim kategorijama. Sva imena saznat ćemo 4. siječnja sljedeće godine.

Nagrada Rock&Off je od 2018. godine nagradila niz sjajnih izvođača, a zbog svoje posebne ceremonije dodjele, nagrada ponosno nosi i titulu “Najbolji tulum u gradu”. Sljedeće izdanje će se održati 2. veljače 2024. godine u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Kako bi se olakšao pregled novih i relevantnih rock&off izdanja kroz cijelu godinu, žiriju je na raspolaganju uvijek dostupan Rock&Off Skener. On donosi pregled novosti vezanih za albume i pjesme izvođača s Rock&Off scene. Cilj Skenera je na jednom mjestu okupiti i sve aktivnosti bendova i izvođača kroz Rock&Off izbornu godinu (album, pjesma, koncert i razno), podržati njihov rad i evidentirati uspjehe. Skener pronađite na https://rockoff.hr/skener

Uskoro će biti objavljeni i neki od noviteta koje su organizatori pripremili, a sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Nakon 6. dodjele Rock&Off nagrade, već 3. veljače će se najkvalitetnija lica hrvatske elektroničke glazbene scene okupit na trećoj dodjeli nagrade Elector u Tvornici Kulture i doznati tko je od njih najzaslužniji za doprinose klubskoj kulturi i elektroničkoj sceni za 2023. godinu.

Budući da je druga generacija dobitnika nagrade značajno doprinijela promociji i jačanju scene brojnim nastupima, žiri je trenutno na slatkim mukama. Nominacije za Elector bit će objavljene 8. siječnja sljedeće godine.

U prvome krugu je žiri sastavljen od 30 novinara iz uglednih medija od 11. do 18. prosinca ove godine odlučivao o glazbenicima koji su obilježili godinu na izmaku kroz brojna izdanja, nastupe i djelovanje na sceni. Nakon završetka prvog kruga glasovanja otvara se drugi krug u kojem će biti poznati nominirani izvođači za treće izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector. Drugi krug će trajati od 21. do 29. prosinca tekuće godine.

Nominirani će svoje ime naći u kategorijama: Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine, Bass singl godine, Electronica singl/EP godine te nagrada DJ godine, kojeg će odabrati publika online glasovanjem ususret samoj dodjeli nagrade.

Svi koje zanima elektronička scena mogu ovdje preslušati albume, kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika putem ELECTOR Skenera i linkova na digitalne servise. Cilj skenera je na jednom mjestu okupiti sve aktivnosti glazbenika kroz izbornu godinu ELECTORA, podržati njihov rad i evidentirati uspjehe. Također, skener će zasigurno pomoći novinarima/glasačima pri nominiranju i glasanju na kraju godine.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Moglo bi Vas zanimati