21
pro
2023
Vijesti

Blagdanska koncertna čarolija

Božićni koncert zbora i solista u Zajcu

Božićni koncert zbora i solista u

share

Tradicionalni, Riječanima omiljeni, Božićni koncert zbora HNK Ivana pl. Zajca ove će godine u radost iščekivanja Božića publiku pjesmom uvesti u subotu, 23. prosinca 2023. s početkom u 19.30 sati. A u izvedbi, pod vodstvom maestra Mattea Salveminija, zboristicama i zboristima pridružit će se i operni solisti, sopranistica Gabrijela Deglin i tenor Bože Jurić Pešić.

Program sastavljen od darova najvećih glazbenih majstora, skladatelja poput Mozarta, Vivaldija, Mendelssohna, Händela, Brucknera, Gounoda, ali i našeg Zajca donosi večer svečanosti glazbe koju će otvoriti „Hodie, Christus Natus Est“ Jana Pietersa Sweelincka iznimno popularno renesansno a cappella zborsko djelo, radosna melodija koja najavljuje rođenje Kristovo.

I ostala su djela dio gotovo standardnog svečanog repertoara vokalnih ansambala i zborova, neka od najpopularnijih, duboko dojmljivih zborskih djela ili stavaka, poput Vivaldijeve „Glorije“ ili „Halleluja!“ G. F. Händela, koja se često izvode i publika ih uvijek iznova rado sluša, posebno u doba blagdana.

Na Božićnom koncertu koji će započeti popularnim renesansnim božićnim djelom te ih potom nizati iz kasnijih razdoblja, bit će izvedene i dvije pjesme iz 20. stoljeća koje nam donose radost i mir, „A Slumber Song of the Madonna“ Samuela Barbera i „Christmas Lullaby“ Johna Ruttera.

Doživite čaroban uvod u božićno vrijeme i provedite najljepše predblagdanske trenutke uz Riječki operni zbor i soliste, radujmo se zajedno na Božićnom koncertu u „Zajcu“.

– HNK “Zajc”

Moglo bi Vas zanimati