12
pro
2022
Vijesti

Počeo je prvi krug glasanja za peti Rock&Off

Rock&Off

Rock&Off

share

Kraj 2022. godine je iza ugla, a prosinac je već tradicionalno mjesec u kojem žiri nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off odlučuje koji su to bendovi i izvođači obilježili godinu na izmaku. 

Mali jubilej nagrade Rock&Off prati i nikad veći broj sudionika žirija – njih čak 90. Novinari iz najvažnijih domaćih medija od 11. prosinca su na zadatku prvoga kruga glasanja i sve do 18. prosinca predlagat će svoje glazbene favorite. Tko je po njihovu odabiru ostavio trag u ovoj godini, saznat ćemo pred sam Božić. Prijedlozi za nominacije nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off najznačajnija su stepenica prema statui koju mnogi željno iščekuju.

„Ako netko misli da se kroz godinu ništa nije posebno događalo jer mu jednostavno brzo proleti, onda se uvijek ugodno iznenadi kako stigne vrijeme nominacija za Rock&Off nagradu. Iza nas je zaista još jedna bitna i velika godina na glazbenoj sceni, što će sigurno potvrditi i novinarska struka“, istaknuo je direktor nagrade Rock&Off, Krešimir Blažević

Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak godine, Koncertni izvođač godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine, Electro&Off izvođač godine te Iskonova nagrada publike kategorije su u kojima će odmjeriti snage najbolji s domaće rock&off scene u protekloj godini.

Nagrada Rock&Off je od 2018. godine nagradila niz izvođača, a postala je vrlo važna izvođačima i široj javnosti jer je izrasla u platformu iz koje je proizašlo nekoliko projekata – Mala škola Rock&Off novinarstva, Skener, Rock&Off turneja te Veliki Glazbeni Rock&Off kviz powered by Iskon.

“Najbolji tulum u gradu” odnosno centralna dodjela nagrada Rock&Off održat će se 3. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora

 

Moglo bi Vas zanimati