19
tra
2024
Vijesti

Rolling Loud Europe

Najveća trap imena današnjice stižu samo četiri sati od Zagreba

Rolling Loud Europe

Rolling Loud Europe

share

Nakon što su Europljani godinama mogli samo sanjati o festivalu ove vrste, Rolling Loud ponovo dolazi na naše područje i napokon nam pruža ono što zaslužujemo – tri dana kaosa

Rolling Loud Europe 2024

Rolling Loud Europe 2024

Rolling Loud, festival koji traje već devet godina u Americi, svoje europsko korijenje posadio je 2021. godine u Portugalu, a nakon uspjeha u Rotterdamu i Münchenu, festival nastavlja s tradicijom vrhunskih događaja, pa će tako ovogodišnje izdanje doći u samo srce Europe. Pametan potez od strane orgnizacije promjenom lokacije festival je učinio puno dostupnijim široj publici, te se očekuje preko 40,000 posjetitelja.

Beč će od 5. do 7. srpnja 2024. postati epicentar hip-hop kulture, gdje će se na Racino Open Air siteu u okolici grada u Ebreichsdorfu, održati spektakl koji četvrtu godinu za redom u Europu dovodi najveća imena današnje hip-hop scene.

Kroz svoju povijest, festival Rolling Loud postao je platforma za izražavanje i promociju umjetnika te kulturnu afirmaciju žanra koji oblikuje suvremenu glazbenu scenu. Krenuvši s malim partijima 2015. godine, organizatori Matt Zingler i Tariq Cherif, prijatelji još iz školskih klupa, do sada su ugostili razne artiste na lokacijama širom svijeta, uključujući Miami, Sydney, New York i Toronto.

Prijašnjih godina Rolling Loud Europe ugostio je najveća imena scene i više ne moramo patiti za Amerikom da bismo vidjeli artiste poput Lil Uzi Verta, Gucci Manea, GloRille i Kedricka Lamara. Danas Rolling Loud nije samo festival, već i globalni fenomen, te simbol jedinstva i kulturne razmjene unutar sve brže rastuće hip-hop zajednice u Europi i svijetu.

Trap kultura u Europi (a primjetili ste vjerojatno da i u Zagrebu) doživljava snažan porast u posljednjih nekoliko godina, postajući sve prisutnijom na glazbenim festivalima, u klubovima i na urbanim radio postajama. Sve više mladih umjetnika i producenata prihvaća ovaj žanr, miješajući tradicionalne elemente s modernim utjecajima rap kulture.

Festivali poput Rolling Loud Europe tako igraju ključnu ulogu u promociji nove grane hip-hopa, omogućavajući umjetnicima da predstave svoj rad široj publici. Ovo je još jedan veliki doprinos ne samo popularizaciji žanra, već i njegovom razumijevanju i prihvaćanju u različitim kulturama i generacijama diljem Europe.

Rolling Loud Europe

Rolling Loud Europe

Ovogodišnji lineup Rolling Loud Europe predvodi Nicki Minaj, koja će obilježiti prvu noć festivala, a publika će također uživati u nastupima Gunne, Ski Mask The Slump Goda i Flo Milli. Slijede ih Playboi Carti, Chief Keef, Sexyy Red i Octavian, a zadnja večer rezervirana je za tatu trap scene – Travisa Scotta koji je prošle godine u Rimu uzrokovao osjećaj potresa magnitude 1.3 izvodeći svoj hit “FE!N” deset puta za redom. Uz njega nastupat će i Don Toliver, Ice Spice, Offset, NLE Choppa te mnogi drugi.

Ulaznice

Ulaznice su već u prodaji, a festival je najavio preko 50 svjetskih hip-hop artista. I ne brinite, s obzirom na udaljenost u ulaznicu je uključen i prijevoz do lokacije.

Ne propustite priliku postati dio ovog jedinstvenog glazbenog iskustva i odmah krenite pripremati svoje streetstyle fitove.

Za dodatne informacije, posjetite službene stranice festivala Rolling Loud Europe ili ih zapratite na društvenim mrežama – Instagramu i Facebooku.

Moglo bi Vas zanimati